На свята завжди готую сkумбрію в пляшці. Просто kладу рибу в пляшkу і заливаю маринадом – виходить просто неперевершеною!

Сьогодні хочу вас здивувати одним дуже цікавим рецептом приготування маринованої риби. Рибу буду маринувати в пластиковій пляшці, цікаво, чи не так? Цей рецепт дивує всіх моїх близьких і знайомих, вони навіть уявити собі не могли що так можна маринувати рибу. Готується така рибка не складно, а виходить дуже смачно.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Чиста вода – 1.5 л.
  • Сіль – 3 ст. ложки
  • Цукор – 1,5 ст. ложки
  • Чорний чай – 2 ст. ложки
  • Чорний перець горошком – 10 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Цибулеве лушпиння – від 3-х цибулин

Приготування:

Я для цього рецепта використовую скумбрію. Рибу чищу і відрізаю у неї голову.

Я буду готувати дві рибки тому маринад розраховую на подвійну порцію. Наливаю в каструлю 1.5 літра чистої води, додаю сіль, цукор, чай, перець, лавровий лист і лушпиння він цтибулі.

Відправляю каструлю на вогонь, доводжу вміст до кипіння, варю маринад 5 хвилин з моменту закипання.

Знімаю каструлю з вогню і даю маринаду повністю охолонути. І проціджую. До слова вийшов він темно коричневого кольору.

Для маринування я використовую звичайні пластикові пляшки об’ємом 1 літр. Їх розміру для скумбрії цілком достатньо і в холодильник по висоті вони легко поміщаються.

Зрізаю у пляшок верхівки і відправляю в них рибини. Проціджую через дрібне сито остиглий маринад, мені потрібна тільки рідина, все інше в відро для сміття.

Заповнюю маринадом пляшки з рибою, зверху їх накриваю фольгою і відправляю в холодильник на 2 дні.

Минуло дві доби, дістаю рибу з маринаду, нарізаю на порційні шматочки і подаю до столу.

Отриманим красивим золотистим кольором вона зобов’язана чайній заварці і цибульному лушпинні в маринаді. Скумбрія вийшла дуже ніжною, смачною, з копченим присмаком, любителі риби оцінять! Обов’язково приготуйте, сподіваюся вам сподобається!Джерело

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!