Розкішний шоколадний торт з вишнями “Вишневий аромат” – гарний, перевірений рецепт від української господині
Хочу запропонувати вашій увазі дуже смачний тортик, один з улюблених нами.
Зміст
Отже для коржів:
- 1 пач. маргарину
- 6 яєць
- 2 стак. цукру
- 8 ст. л. сметани
- 3 стак. муки (200 гр)
- 3-4 ст. л. какао.
- Сода, оцет, амоній.
- Вишні консервовані 0,5 л.
Приготування:
Робимо темне тісто:3 білки + 1 стак. цукру добре збити+3 жовтки( вводимо по одному. Я весь час застосовувала міксер)+ пів. пач. розтопленого охолодженого маргарину+3-4 ст.л.какао+4 ст.л.сметани+1 стак. просіяної муки+1 ч.л. соди гашена оцтом.
Далі біле тісто: все так само, тільки 2 стак. муки і 2 ч.л. амонію ( какао, соду, оцет не давати!!)
Тісто як густа сметана.Джерело
Беремо деко( в мене 25*35),застеляєм пергаментом, змащуємо олією і посипати мукою. Викласти на деко кілька ложок білого тіста, розрівняти, зверху викладаємо кілька ложок темного тіста, розрівняти. Пекти при t 180° до сухого сірника.
Таких коржів має вийти три.
Крем: можна використовувати заварний. Я ж збила 0,5 л.сметани+ цукор за смаком+ ванільний цукор.( при необхідності дати згущувач до сметани).
Коржі просочувала сиропом з консервованих вишень,викладала крем,по кремові розкладала вишні( з банки консервовані). Так скласти весь торт,верх залити помадкою.
Дуже смачний,м’якенький,гарний в розрізі!
Дуже дякуємо автору за розкішні шедеври випічки!
Автор рецепту – Tetiana Hunko