Легендарний торт «Казkа». Він являється одним із найулюбленіших та найсмачніших моїх десертів!

Торт «Казка» – це мій найулюбленіший тортик ще з дитинства, ділюсь своїм покроковим рецептом приготування.

Інгредієнти:
Для бісквіту:

4 яйця С1
80 гр цукру (1)
40 гр цукру (2)
120 гр борошна
ванілін за смаком
Приготування:
Жовтки відокремити від білків. Збити жовтки з цукром (1) добіла. Окремо збити білки до пишності, далі додати до них цукор (2), знову збити, маса стане глянцевою.

Перекласти білки до збитих жовтків і обережно перемішати лопаткою.

Просіяти сюди борошно і додати ванілін. Перемішати до однорідності лопатко

Для Торта знадобляться коржі розміром 10/20 см. Ви можете випікати одразу все тісто у формі вказаного розміру і потім порізати бісквіт на три коржі. А можна випікати тісто одним коржем розміром 30/20 см і також потім пласт тіста на три коржі, або подвоїти інгредієнти і зробити більший тортик.

Випікати потрібно в розігрітій до 190 градусів духовці 15-20 хвилин до готовності. Бісквіт остудити за кімнатної температури.

Для просочення:

100 гр цукор
115 гр води
1 ст. л. коньяку
Воду із цукром довести до кипіння. Зняти з вогню та додати коньяк

Для крему:

200 гр вершкового масла
2 жовтки яєць С1
125 мл молока
170 гр цукру
5 гр какао
1 ст. л. коньяку
Молоко, цукор та жовтки змішати в ковші. На невеликому вогні довести до кипіння при постійному помішуванні і проварити 5 хвилин до загустіння. Охолодити

Масло кімнатної температури збити до білого. Частками додати заварну основу, не перестаючи збити. Також додати коньяк та збити. Розділити крем навпіл. В одну половину додати какао та збити.

Складання торта.

Отже, готовий корж розрізаємо на 3 коржі розмірами 10/20 см. Якщо залишилися обрізки при вирівнюванні бісквіту, перемелюємо їх у крихту, запікаємо 5 хвилин в духовці при температурі 200 градусів і змішуємо з 5 гр какао (чайна ложка).

Перед складання торта відкладіть буквально пару ложок білого крему. Він знадобиться для прикраси

Корж кладемо на тарілку, просочуємо сиропом та промазуємо половиною білого крему. Накриваємо другим коржом, просочуємо його та примазуємо білим кремом. Накриваємо третім коржом, просочуємо його.

Боки Торта промазуємо шоколадним кремом і посипаємо крихтою, приготовленою нами. Частина шоколадного крему (приблизно половина) залишається, перекладаємо його в кондитерський мішок з насадкою зубчика і малюємо зверху малюнок, що імітує кору дерева. Якщо немає насадки, нанесіть крем ложкою і виделкою намалюйте візерунок.

Залишки білого крем забарвлюємо в рожевий та зелений кольори і за допомогою кондитерських насадок прикрашаємо верх торта квітами із крему.
Також для декору можна використати кольоровий мармелад, я завжди прикрашаю по іншому.

Приємного чаювання ☕️

Торт «Казка»: рецепт легендарного тортика по ДСТУ – це один з найсмачніших і найулюбленіших моїх десерти, ще з дитинства

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!Джерело