“Київський торт” без муки і цукру! Рецепт цього дуже смачного торта повинна мати кожна господиня.

Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт одного з таких тортиків, які можна їсти без обмежень. Це дієтичний Київський торт, який не містить ні борошна, ні масла, ні цукру, але він не менш смачний, ніж його недієтичний класичний аналог.

Дієтичний торт не поступається йому за своїми смаковими якостями, а вже про користь і говорити нема чого. Він набагато корисніший. Отже…

Складові для коржів:

  • 8 шт. яєчних білків,
  • 2,5 ст.л. вівсяних пластівців,
  • 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю,
  • 150 г фундука,
  • 5 ст. л. фруктози,
  • лимонну кислоту на кінчику ножа.

Для крему:

  • 3 яєчних жовтки,
  • 25 г какао-порошку,
  • 1/2 склянки молока,
  • 1 чайну ложку кукурудзяного крохмалю,
  • фруктозу за смаком,
  • 250 г м’якого сиру (Філадельфія або аналогічний),
  • 1 столову ложку вівсяної муки.

Приготування Київського торта

Готуємо коржі. Вівсяні пластівці подрібнюємо в кавомолці до консистенції борошна. Горіхи обсмажуємо на сковороді або беремо вже смажені. Подрібнюємо горіхи. Змішуємо горіхи і вівсяну муку.

Збиваємо білки з додаванням лимонної кислоти. Коли стануть білими, поступово додаємо фруктозу і збиваємо до стійкої піни. Змішуємо з горіхово-вівсяною крихтою.

Випікаємо 2 коржі. Коржі потрібно випікати одночасно. Коржі краще вийдуть, якщо ви будете випікати їх в формах.

Випікаємо коржі в духовці 20 хвилин при температурі 150ºС, потім ще 30 хвилин при температурі 120 º, потім ще 30 хвилин, при температурі 90ºС.

Готуємо крем. Молоко доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Збиваємо жовтки, додаємо крохмаль і фруктозу. Поступово вливаємо молоко в жовткову суміш при збиванні. Ставимо на повільний вогонь і заварюємо суміш до загустіння. Охолоджуємо і додаємо вершковий сир і 1 столову ложку вівсяної муки. Перемішуємо.

Ділимо крем навпіл. В одну частину крему додаємо какао і ретельно перемішуємо.

Збираємо торт. Остиглі коржі дістаємо з форми. Промащуємо корж білим кремом, накриваємо другим коржем і обмазуємо тортик зверху і по периметру шоколадним кремом.

Прикрашаємо тортик подрібненими горіхами. Можна також використовувати крем і фруктові цукати. Залишаємо в холодильнику на ніч.