Кращий рецепт маринованої капусти, яка буде готова вже за ніч. Мариную так капусту вже багато років.

Цей смачний додаток до столу відомий в усьому світі і може бути використаний як гарнір до різних страв або як самостійна закуска.

Необхідні інгредієнти:

  • капуста – 2 кг;
  • морква – 130 г;
  • солодкий перець – 70 г;
  • вода – 1 літр;
  • перці горошком;
  • лавровий лист;
  • цукор – 165 г;
  • оцет 9% – 135 г;
  • сіль – 2 ст.л.

Приготування

Готуємо маринад – виливаємо в каструлю воду, викладаємо запашний перець і чорний перець горошком, лаврове листя за смаком.

Висипаємо у воду цукровий пісок та сіль, варимо до закипання.

Після кипіння варимо маринад 10 хвилин. У цей час дрібно шаткуємо білокачанну капусту, позбавляємо від верхнього листя і кореня.

Натираємо на великій тертці очищену моркву. Видаляємо з солодкого перцю начинки і нарізаємо невеликими брусками.

Змішуємо у великій каструлі капусту з перцем та морквою. Вливаємо в маринад оцет, додаємо рідину в каструлю з капустою.

Перемішуємо капусту в маринаді і залишаємо до остигання. Поки капуста остигає, її слід перемішати ще кілька разів.

Після остигання капусту прибираємо в холодильник на 12 годин. На ранок можна скуштувати просту смачну мариновану капусту.Джерело

Смачного!