Краkівсьkа домашня kовбаса в духовці. Тільkи глянувши на неї у вас одразу потучуть слюньkи.

Все що необхідно для ковбаси: оболонка, прес, м’ясорубка, нітритна сіль, термометр я купувала на Амазоні або інтернет магазині sausagemaker.com
500 г яловичина
500 г грудинка або сало
1.5 кг свинина
40 г сіль +5 г нітритна сіль (6.25%) або (45 г нітритна сіль 0.5-0.6%, звичайну не додавати)
1 ч.л перець чорний мелений
0.5 ч.л запашний перець
0.5 ч.л кардамон
1 ч.л сухий часник
1 ч.л цукру
30 г сухе молоко
250 мл вода крижана
натуральна свиняча оболонка 3.5 – 4 метри 33-36 мм
вийшло 7 кружків 350-400 г кожен
Запікати в духовці 80-85С (170-180Ф) до готовності температура всередині ковбаси повинна досягти 70-72С
Приблизний час приготування 2.5 – 3 години
Зберігати ковбасу в папері в холодильнику 5-7 днів, можна довше в морозильнику або вакуумувати