Хочете приготувати розкішну вечерю як у ресторані, тоді ця страва якраз те, що треба. Свинина за новим рецептом – здивує всіх!

Щоб приготувати розкішну вечерю, як у ресторані вам знадобиться не більше години. Для приготування цієї страви найкраще підійде биток. Але ви можете вибрати й інший шматок, який потрібно буде нарізати на більш-менш однакові за розміром пласти завтовшки близько 1,5 см.

Майонез у рецепті можна за бажанням замінити сметаною або густим йогуртом, так теж буде дуже смачно і трохи менш калорійно. А сир беріть будь-який, аби він добре плавився. Прекрасно підійде моцарелла, пармезан або чеддер.

Інгредієнти:

  • свинина (биток) – 600 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • майонез – 80 г;
  • ківі – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • олія – 2 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • чорний перець – за смаком.

Приготування:

  1. М’ясо наріжте на порційні пласти однакової товщини (приблизно 1-1,5 см). Кожен шматок трохи відбийте з обох боків кухонним молотком. Посипте сіллю та чорним меленим перцем за смаком.
  2. Зніміть з ківі шкірку, наріжте очищені плоди тонкими кружальцями.
  3. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
  4. Розігрійте духовку до 180 °C. Підготуйте форму для запікання. За допомогою пензлика змастіть тонким шаром олії дно та боки форми.
  5. На середньому вогні розігрійте сковороду. Налийте в неї олію і обсмажте кожен шматок м’яса з двох сторін до появи золотистої скоринки. Викладіть м’ясо в форму для запікання в один шар.
  6. За необхідності додайте в сковороду ще трохи олії, викладіть цибулю. Обсмажте її на середньому вогні, періодично помішуючи до золотистого кольору. Цибулю важливо не пересмажити, щоб вона потім не згоріла в духовці.
  7. М’ясо у формі змастіть майонезом, сметаною або густим йогуртом, зверху розподіліть цибулю.
  8. На кожен шматок м’яса викладіть кілька кружальців ківі, а зверху розподіліть сир, натертий на середній тертці.
  9. Відправте м’ясо в духовку на 20 хвилин або до появи хрусткої сирної скоринки.

Подавайте страву гарячою, за бажанням прикрасивши гілочкою свіжої зелені. Смачного!

Джерело