Щоб приготувати розкішну вечерю, як у ресторані вам знадобиться не більше години. Для приготування цієї страви найкраще підійде биток. Але ви можете вибрати й інший шматок, який потрібно буде нарізати на більш-менш однакові за розміром пласти завтовшки близько 1,5 см.
Майонез у рецепті можна за бажанням замінити сметаною або густим йогуртом, так теж буде дуже смачно і трохи менш калорійно. А сир беріть будь-який, аби він добре плавився. Прекрасно підійде моцарелла, пармезан або чеддер.
Інгредієнти:
- свинина (биток) – 600 г;
- твердий сир – 100 г;
- майонез – 80 г;
- ківі – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- олія – 2 ст. л.;
- сіль – за смаком;
- чорний перець – за смаком.
Приготування:
- М’ясо наріжте на порційні пласти однакової товщини (приблизно 1-1,5 см). Кожен шматок трохи відбийте з обох боків кухонним молотком. Посипте сіллю та чорним меленим перцем за смаком.
- Зніміть з ківі шкірку, наріжте очищені плоди тонкими кружальцями.
- Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
- Розігрійте духовку до 180 °C. Підготуйте форму для запікання. За допомогою пензлика змастіть тонким шаром олії дно та боки форми.
- На середньому вогні розігрійте сковороду. Налийте в неї олію і обсмажте кожен шматок м’яса з двох сторін до появи золотистої скоринки. Викладіть м’ясо в форму для запікання в один шар.
- За необхідності додайте в сковороду ще трохи олії, викладіть цибулю. Обсмажте її на середньому вогні, періодично помішуючи до золотистого кольору. Цибулю важливо не пересмажити, щоб вона потім не згоріла в духовці.
- М’ясо у формі змастіть майонезом, сметаною або густим йогуртом, зверху розподіліть цибулю.
- На кожен шматок м’яса викладіть кілька кружальців ківі, а зверху розподіліть сир, натертий на середній тертці.
- Відправте м’ясо в духовку на 20 хвилин або до появи хрусткої сирної скоринки.
Подавайте страву гарячою, за бажанням прикрасивши гілочкою свіжої зелені. Смачного!