Які вони смачні українські галушки з м’ясом, а якщо їх приготувати з фаршем вийде неймовірно.
Тісто виходить повітряним і легким, а соковита начинка з фаршу відмінно доповнює його. Подаємо на стіл зі сметаною. Картопляні галушки з м’ясом – відоме, дуже смачне і ситне блюдо з української кухні. Рецептів галушок існує безліч, начинка використовується будь-яка – на ваш смак. Розмір галушок може бути від середнього до досить великого. Джерело
Українські-галушки-з-м’ясом
складові
Картопля – 400 гр.
Борошно – 300 – 350 гр.
Манна крупа – 2 ст. ложки
Яйце куряче – 1 шт.
Сіль за смаком
Для начинки:
Філе куряче – 250 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Вода холодна – 30 мл.
Сметана – для подачі
Смажена цибуля або вершкове масло – для подачі
приготування
1. Картоплю очистити, порізати, залити водою і поставити на вогонь.
2. Довести до кипіння, посолити і варити на повільному вогні до готовності.
3. Воду злити, картоплю потовкти.
4. Дати повністю охолонути.
5. У остиглу картоплю всипати манну крупу і додати яйце.
6. Перемішати.Всипати поступово просіяне борошно.
7. Замісити м’яке тісто, яке буде трохи липнути до рук.
- Залишити тісто «відпочити» на 30 хвилин.
- Філе і ріпчасту цибулю порізати невеликими шматочками.
- Подрібнити в блендері або пропустити через м’ясорубку.
- Посолити і поперчити, влити холодну воду.
- Добре фарш перемішати.
- Робочу поверхню і руки добре припиліть борошном.
- Тісто поділити на частини, з кожної – сформувати коржі.
- У середину коржики помістити по 1 столовій ложці підготовленого фаршу.
- Защипнути ретельно коржі в формі мішечків.
- Скачати руками (без особливого натиску) колобки.
- Воду закип’ятити і підсолити.
- Викладати галушки в киплячу воду і варити до тих пір, поки вони спливуть на поверхню.
- Потім вогонь зменшити і варити ще 8-10 хвилин.
Готові ніжні, смачні картопляні галушки з м’ясом подати зі сметаною і смаженою цибулею або вершковим маслом.
Зверху ще можна посипати чорним меленим перцем. Дуже смачно!