Картопляні галушки з м’ясом – дуже смачне і ситне блюдо. Тісто виходить повітряним і легким, а соковита начинка з фаршу відмінно доповнює його!

Які вони смачні українські галушки з м’ясом, а якщо їх приготувати з фаршем вийде неймовірно.

Тісто виходить повітряним і легким, а соковита начинка з фаршу відмінно доповнює його. Подаємо на стіл зі сметаною. Картопляні галушки з м’ясом – відоме, дуже смачне і ситне блюдо з української кухні. Рецептів галушок існує безліч, начинка використовується будь-яка – на ваш смак. Розмір галушок може бути від середнього до досить великого. Джерело

Українські-галушки-з-м’ясом

складові

Картопля – 400 гр.
Борошно – 300 – 350 гр.
Манна крупа – 2 ст. ложки
Яйце куряче – 1 шт.
Сіль за смаком

Для начинки:

Філе куряче – 250 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Вода холодна – 30 мл.
Сметана – для подачі

Смажена цибуля або вершкове масло – для подачі

приготування

1. Картоплю очистити, порізати, залити водою і поставити на вогонь.

2. Довести до кипіння, посолити і варити на повільному вогні до готовності.

3. Воду злити, картоплю потовкти.

4. Дати повністю охолонути.

5. У остиглу картоплю всипати манну крупу і додати яйце.

6. Перемішати.Всипати поступово просіяне борошно.

7. Замісити м’яке тісто, яке буде трохи липнути до рук.

  1. Залишити тісто «відпочити» на 30 хвилин.
  2. Філе і ріпчасту цибулю порізати невеликими шматочками.
  3. Подрібнити в блендері або пропустити через м’ясорубку.
  4. Посолити і поперчити, влити холодну воду.
  5. Добре фарш перемішати.
  6. Робочу поверхню і руки добре припиліть борошном.
  7. Тісто поділити на частини, з кожної – сформувати коржі.
  8. У середину коржики помістити по 1 столовій ложці підготовленого фаршу.
  9. Защипнути ретельно коржі в формі мішечків.
  10. Скачати руками (без особливого натиску) колобки.
  11. Воду закип’ятити і підсолити.
  12. Викладати галушки в киплячу воду і варити до тих пір, поки вони спливуть на поверхню.
  13. Потім вогонь зменшити і варити ще 8-10 хвилин.

Готові ніжні, смачні картопляні галушки з м’ясом подати зі сметаною і смаженою цибулею або вершковим маслом.

Зверху ще можна посипати чорним меленим перцем. Дуже смачно!