Якщо ви любите смачно поїсти, то обов’язково спробуйте приготувати неперевершені картопляні зрази запечені в духовці. Скільки б їх не готувала – завжди не вистачає!

В народі поширені різні рецепти приготування картопляних зразів: їх можна смажити або пекти.

Інгредієнти:

1-1,5 кг картоплі
1 яйце для змазування
1 яйце в картопляне тісто
3 ст.л. борошна
сіль,
перець
сухарі для панірування
Начинка з курячого філе

500-600 г курячого філе
1-2 цибулини
олія,
сіль,
перець
інші приправи за бажанням
можна додати трохи грибів
Приготування

Для початку, поставте варитися картоплю. Коли закипить, посоліть і варіть до готовності. Тим часом готуйте начинку.

Куряче філе поріжте шматочками і обсмажте на олії. У кінці додайте подрібнену цибульку і теж обсмажте. Філе можна і варити.

До начинки можна додати трохи смажених грибочків. А кому захочеться, то ще й тертого сиру.

Відварену картоплю потовчіть або пропустіть через м’ясорубку. Коли трохи підстигне, додайте яйце, борошно, якщо треба – сіль, перець. Перемішайте.

З картопляного тіста робіть такі круглі коржі (як на пиріжки), а всередину кладіть начинку. Заліпіть зраз. Дехто розкладає картоплю на столі, одразу на паніровку, але мені зручніше робити все на руці, а тоді панірувати. Щоб картопля менше липла, руки змочуйте у воді.

Обваляйте зрази у панірувальних сухарях.

Викладіть у форму, накриту пергаментом, помажте зверху яйцем і випікайте при температурі 180 градусів до зарум’янення – хвилин 20. Подавайте зі сметаною, грибним соусом або просто так. Дуже смачно навіть у холодному вигляді.

Смачного!