Яkщо маєте вдома ось ці інгридієнти то сk0ріш спробуйте приготувати цю смачнющу страву! Запечена k0вбаса з курки і сала.

Цей рецепт домашньої ковбаси в духовці, на мій погляд, найпростіший! Все максимально просто, швидко, без зайвої метушні і складних проблем! Беру курку, обрізки тонкого сала і готую смачну домашню ковбасу! З простих продуктів виходить закуска на будь-який випадок! Така ковбаса відмінно доповнить сніданок, бутерброди і навіть на святковий стіл гостям сміливо можна подавати!

Інгредієнти:
Філе курячого стегна без кісточок – 1 кг.
Сало сире – 150 г.
Часник – 3 зубчики
Сіль – 1 ч.л.
Чорний мелений перець
Гірчиця в зернах суха – 1,5 ст.л.
Італійські трави (або будь-які інші улюблені приправи)
Вода – 100 мл.
Натуральна свиняча оболонка (у мене пішло близько 80-100 см.)
Спосіб приготування:

  1. Філе курячого стегна відділяємо від кісток, нарізаємо дрібним кубиком і відправляємо в ємність.
  2. Сало попередньо нарізаємо на невеликі шматочки, відправляємо в блендер або м’ясорубку, додаємо часник і подрібнюємо до однорідності і відправляємо до курки.

Сало беремо сире, у мене це обрізки від грудинки, завжди тримаю в холодильнику на випадок приготування ковбас або м’ясного хліба.

  1. Всипаємо суху зернову гірчицю, сіль, чорний мелений перець і суміш італійських трав (можна замінити на будь-які інші приправи за смаком).

Вливаємо воду і ретельно перемішуємо.

  1. Беремо натуральну оболонку і щільно набиваємо будь-яким зручним способом (м’ясорубка, шприц або просто руками).
    Я використовую невелику насадку для м’ясорубки, просто набиваю ложкою і утрамбовую паличкою. Якщо немає насадки-не біда, можна обійтися і без неї.

Оболонку можна купити практично на будь-якому ринку або великому мережевому супермаркеті.

  1. Кінці зав’язуємо з двох сторін, викладаємо на деко, вливаємо воду і проколюємо оболонку в декількох місцях за допомогою зубочистки, через кожні 1,5- 2 см.
  2. Відправляємо в духовку на 1 годину при температурі 180 градусів, потім ковбасу перевертаємо, знову протикаємо зубочисткою і запікаємо ще 25 хвилин при тих же 180 градусах.

Після духовки готову ковбасу необхідно повністю остудити.

Виглядає неймовірно апетитно, відмінно тримає форму, навіть поки ще тепла. І, звичайно ж, це неймовірно смачно!

Посмажити вранці з яєчнею, просто на бутерброд покласти, або на шматочок хліба з хріном та гірчицею – все чудово!

Сміливо пробуйте такий рецепт, він, дійсно, простий, а готовий виріб виходить незрівнянним!Джерело