Грудинkа у цибульному лушпинні назавжди замінить вам магазинну kовбасу. Рецепт, яkий здивував не одну господиню

Смачна домашня м’ясна закуска, яка відмінно замінить магазинну ковбасу. Прекрасно підійде для бутербродів або в якості м’ясної нарізки на святковий стіл. Готується легко і просто!

Інгредієнти:
свиняча грудинка 1 кг
вода 2 л
цибульне лушпиння 10 г ( приблизно 2 жмені )
сіль 180-200 г
лавровий лист 3-4 шт.
перець чорний горошком
насіння гірчиці
часник 1 головка
Приготування:
Для приготування цієї ароматної м’ясної закуски беру лушпиння цибулі і добре промиваю його. Потім чисте лушпиння заливаю холодною водою і доводжу до кипіння. Після закипання додаю сіль, лавровий лист, перець чорний горошком і насіння гірчиці.

Свинячу грудинку також мию, при необхідності зачищаю і розрізаю на відповідні за розміром шматки.

Відправляю промите м’ясо в каструлю з лушпинням ( вода повинна повністю його покривати ) і варю на повільному вогні 50-60 хвилин. При необхідності шматки можна перевертати, щоб м’ясо рівномірно приготувалося.

Хвилин за 15 до закінчення варіння додаю нарізаний часник.

Готову грудинку охолоджую в розсолі. Охолоджене м’ясо, разом з усім у чому воно варилося, перекладаю в потрібний посуд ( але можна залишити і в каструлі ПРИ ПРИГОТУВАННІ НЕ ВИКОРИСТОВУЙТЕ ЕМАЛЬОВИЙ ПОСУДУ, ІНАКШЕ ВОНА ОКРАСИТЬСЯ ) і прибираю в холодильник на 8-10 годин або на ніч.

Потім дістаю з розсолу і натираю подрібненим часником.

Це дуже смачно і просто! Готуйте із задоволенням, приємного приготування і смачного Вам!Джерело