Г0тую вже таk деkІльkа роkів! Купляю на базарі тонkе сало та фарш і готую цю смаk0ту своїй сім’ї. Виходить просто незрівнянно!

Готую так вже багато років і не натішиться! З простих і доступних продуктів виходить, дійсно, шикарна закуска на будь-який випадок! Подаю просто на бутербродах, та й на святковий стіл ставлю замість ковбас і нарізок. Таким же чином ви зможете приготувати закуску з сала з прянощами і часником, теж надзвичайно смачно та просто!

Робити таку закусочку вельми просто, а підсумковий результат, я впевнена, приємно здивує і порадує всю сім’ю!

Інгредієнти:
Сало тонке – 2 пласти (однакового розміру)
Сіль
Чорний мелений перець
Приправа для м’яса.
Часник – по 1 зубчику на пласт сала
Фарш:

Свинячий фарш – 650 г.
Яловичий фарш – 250 г.
Цибуля – 1 шт.
Яйце – 1 шт.
Манка – 2 ст.л.
Цукор – 1 ч.л.
Сіль – 1 ч.л.
Чорний мелений перець
Приготування:

  1. Беремо два однакових пласта тонкого сала, в кожному робимо надрізи через кожні 2 – 3 см. І вирізаємо поглиблення.

Якщо обидва пласта сала товсті, то поглиблення потрібно зробити в кожному. У мене один попався жирненькій, а другий звичайний, тому в одному я зробила поглиблення, а в іншому – просто надрізи.

  1. Кожен пласт солимо, перчимо, натираємо часник і додаємо приправу для м’яса або будь-яку іншу за смаком. Втираємо спеції, накриваємо один пласт іншим і прибираємо в сторону на 10-15 хвилин.
  1. Для основи змішуємо свинячий і яловичий фарш, вбиваємо яйце, натираємо цибулину, всипаємо манку, цукор, сіль і чорний мелений перець.

Пропорції фаршу можна взяти будь-які, але, якщо будете робити, рекомендую використовувати ті, що в рецепті. Ми таких закусок переробили в сім’ї вже дуже багато, і, ці пропорції найвдаліші і найсмачніші, на мій погляд.

  1. Викладаємо фарш на одну сторону пласта, рівномірно розподіляємо і ретельно притискаємо, має вийти максимально щільно.
  1. Зверху накриваємо другим пластом, знову гарненько утрамбовуємо і щільно перев’язуємо кулінарними нитками або шпагатом.

Під час трамбування і перев’язки фарш буде злегка вилазити. Після повної обв’язки його руками необхідно буде втиснути всередину.

  1. Укладаємо заготівлю в рукав для запікання і відправляємо запікатися в духовку на 1 годину при температурі 180 градусів.

Через годину перевертаємо і запікаємо ще 30 хвилин.

  1. Дістаємо з духовки, розрізаємо рукав і, зверху, встановлюємо прес вагою близько 2 кг.. Ми залишаємо в такому вигляді до повного охолодження, а потім прибираємо в холодильник мінімум на 5 годин, а краще на ніч.

Нитки і залишки рукава прибираємо перед підсумковою нарізкою, вони дуже легко відійдуть.

Нарізаємо і знімаємо пробу. Що тут скажеш крім того, що це просто надзвичайно смачно! І все в міру, і м’яса і сала і спецій!

Ніяка ковбаса не зрівняється з такою закускою! Кладемо на шматочок хліба, з гірчицею, цибулькою та овочами – незрівнянно! На будь-якому застіллю таку закуску оцінять вище всяких похвал! Інакше і бути не може, адже нічого не смачного тут просто немає!

Обов’язково пробуйте, друзі! Рецепт просто чудовий і зовсім не складний, а результат – ну ви зрозуміли!

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!Джерело