Дуже смачний kартопляний пиріг на вечерю. Приготувала таkий одного разу тепер готую таkий регулярно

Такий пиріг ви можете приготувати з найрізноманітнішими начинками і спробувавши два варіанти приготування.

Інгердієнти:

  • картопля – 500 г;
  • яйця – 3 шт;
  • часник – 4 зубчики;
  • сіль – 0.5 ч.л;
  • сіль, перець і спеції за смаком, кріп.

Для приготування начинки:

  • цибуля – 1 шт;
  • печериці – 250 г;
  • сир – 80 г;
  • сіль, перець і спеції за смаком.

Для другого варіанту будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопля – 500 г;
  • яйця – 3 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль, спеції, кріп і зелена цибуля за смаком.

Для приготування начинки потрібно:

  • м’ясо будь-яке відварне – 200 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • сир – 80 г;
  • сіль і спеції за смаком.

Процес приготування

Обсмажуємо цибулю, потім додаємо шматочки грибів і обсмажуємо до випаровування рідини, солимо і посипаємо спеціями за смаком.

Сир натираємо на тертці, картоплю також натираємо на великій тертці.

Терту картоплю заправляємо спеціями і сіллю, зеленню і додаємо яйця, вимішуємо.

Розігріваємо на сковороді рослинну олію, викладаємо половину картоплі, потім викладаємо гриби з цибулею, посипаємо сиром, викладаємо другу частину картоплі.

Накриваємо кришкою і смажимо до рум’яності на невеликому вогні, перевертаємо і зарум’янюємо другу сторону.

Для другого варіанту з картоплею чинимо, як в першому.

Для начинки змішуємо шматочки відвареного м’яса зі смаженою цибулею, солимо і перчимо до смаку.

Формуємо пиріг як в першому варіанті і обсмажуємо під кришкою до готовності з двох сторін.Джерело

Порада!Як начинку вибирайте все, що вам до смаку, не забувайте про зелень, особливо кріп. Дуже гармоніює з картоплею. У картопляне тісто можна додавати більше часнику, тоді у вас вийде страва, за смаком схожа на деруни.

Смачного!