Домашній майонез без оцту блендером робиться без клопоту, з найпростіших і найдоступніших продуктів. Якщо ви думали, що це складний процес, ви помилялися.
Для приготування зручно взяти високу склянку від занурювального блендера. Налийте в нього олію.
Сюди ж розбийте яйце. Намагайтеся не пошкодити жовток.
Додайте добавляйте в чашу гірчицю і вичавте сік лимона. За бажанням гірчиці можна додати трохи більше чи менше. Після першого приготування ви зрозумієте, як можна змінити пропорції.
Влийте в чашу рідкий мед. Якщо він у вас зацукрований, то поставте його в мікрохвильову піч. Він поступово стане рідким. Якщо у вас оливкова олія, то додавання меду приховає його гіркуватість.
Помістіть у чашу занурювальний блендер так, щоб він накрив яєчний жовток. Увімкніть блендер і вбийте усі інгредієнти протягом хвилини. Поступово маса густітиме і світлішатиме. Соус стане однорідним і досить густим.
Майонез без оцту в домашніх умовах готовий! Як бачите, на все пішло лише 2-3 хвилини. Зате ви точно будете впевнені у його натуральності. Використовуйте майонез за потребою. Це може бути салат, бутерброди, додаток до інших страв або маринад для м’яса. готуйте із задоволенням!
Продовжуємо святкувати без шкоди: п’ять рецептів смачних та простих салатів без майонезу.Джерело