Для любителів смачних варениkів це справжня знахідkа! Варениkи за цим рецептом тіста виходять просто ідеальні, яkе не розварюється та не липне до руk.

Рецепт тіста для вареників, яке не розварюється. Смачна начинка з капусти та фаршу.

Інгредієнти для вареників:

  • кип’яток – 250 мл;
  • вершкове масло – 3 ст.л.;
  • борошно – 550 г;
  • сіль – 1 ч.л.;
  • яйце – 2 шт.;
  • фарш – 350 г;
  • цибуля – 4 шт.;
  • капуста – 700 г;
  • квашена капуста – 600 г;
  • соняшникова олія – 3 ст.л.;
  • картопля – 6 шт.

Приготування

У кип’яток вливаємо розтоплене вершкове масло і злегка перемішуємо. Висипаємо в кип’яток борошно, сіль, додаємо яйця і починаємо лопаткою замішувати тісто.

Як тільки кип’яток охолоне, замішуємо еластичне та м’яке тісто руками, формуємо колобок. Залишаємо колобок під кришкою на 20 хвилин у теплі.

Нарізаємо маленьким кубиком цибулю, шаткуємо капусту і дрібно ріжемо квашену капусту. У сковороді з олією обсмажуємо цибулю. До цибулі додаємо квашену та звичайну капусту, перемішуємо.

Готуємо капусту до того моменту, поки не випарується волога. Обсмажуємо капусту зі спеціями, а потім залишаємо остигати. Змішуємо охолоджену капусту з фаршем.

Окремо відварюємо очищену картоплю. Перетворюємо картоплю в пюре, змішуємо з сіллю та паприкою, додаємо ложку вершкового масла.

Ділимо тісто на дві рівні частини, формуємо колобки. Розкачуємо кожен колобок у пласт середньої тонкощі, вирізаємо невеликі коржики. У кожен коржик кладемо по ложці начинки – капустяної або картопляної, защипуємо краї.

Відварюємо вареники в солоній воді з додаванням олії. Вареники під кришкою варяться приблизно 8 хвилин.

В результаті виходять соковиті смачні вареники з двома видами начинки. Подавати вареники слід з ложкою сметани або масла.Джерело

Смачного!