Ділюсь рецептом простого та дуже смачного пляцка з яблуками. Ваша сім’я буде у захваті від його незвичайності!

Ділюсь рецептом простого та дуже смачного пляцка з яблуками, горіхами та білками з киселем на пісочному тісті. Яскравий та рожевий!

Інгредієнти:
Тісто:
450 гр. борошна
250 гр. охолодженої маргарини
18 гр. розпушувача
130 гр. цукру
5 жовтків
130 гр. сметани 20%
Додатково:
5 білків (охолоджених)
100 гр. цукрової пудри
40 гр. киселю вишневого
100 гр. грецьких горіхів
700 гр. очищених яблук
70 гр. манки
2-4 ст. л. цукру (за смаком)
Приготування:
До борошна на терці натираю охолоджений маргарин, перетираю руками у крихту.

Додаю розпушувач, перемішую. Тоді додаю жовтки, цукор та сметану.

Замішую тісто тепер руками.

Ділю тісто на 2 частини. Завертаю дві частини у плівку, одну частину кладу у морозильну камеру на 2 години, а другу – у холодильник на 1-2 години.

Очищаю яблука від шкірки, нарізаю квадратиками. Додаю манку і добре перемішую. Тоді за бажанням можна додати цукор і також добре перемішати.

На дно форми 25 на 25 см насипаю трішки манки, розподіляю тісто із холодильника, формуючи бортики.

На тісто викладаю яблука та подрібненні горішки.

Охолоджені білки збиваю міксером до білої піни. Поступово всипаю цукрову пудру, збиваю до стійких піків.

Всипаю вишневий кисіль та збиваю міксером до однорідності.

Викладаю рожеву масу у форму.

Тісто з морозильної камери натираю на терці. Ставлю випікатись у розігріту духовку до 180 градусів на 40-45 хвилин.

Охолоджую пляцок у формі, тоді виймаю, нарізаю і йду дивувати свою родину!Джерело