Ділюсь із вами рецептом шоколадного торта, який зможе приготувати кожний! Торт “Три склянки” виходить дуже смачним, соковитим та ароматним.

Не знаю, чому так сталося, але цей торт я уникала готувати. Не тому, що я вважала його складним, а ось навпаки, я думала, що це занадто легкий торт, щоб знімати його на канал і писати статтю з його рецептом. Але чи знаєте, що я можу сказати? Я тепер шкодую, що не готувала його раніше та не ділилася його рецептом з вами!

Інгредієнти:
(Склянка об’ємом 200 мл)

Бісквіт:

Яйця – 2 шт.
Сіль – 1 щіпка
Цукор – 1 склянка
Кефір – 1 склянка
Сода – 1 ч. л.
Олія – 80 мл ( 8 ст. л.)
Борошно – 1 склянка
Какао – 2 ст. л.
Крем:

Сметана – 300 гр
Варене згущене молоко – 300 гр
Розраховано на форму 18-20 см.
Виходить торт вагою 1200 гр.

Приготування:
До двох яєць додаємо 1 склянку цукру (об’ємом у 200 мл) та щіпку солі.

Збиваємо їх вінчиком до легкості та пишності яєць. Я збивала близько 5 хвилин. У ручну виходить, звичайно, досить довго і складно, але якщо у вас немає міксера, тоді це відмінний варіант. До того ж, для цього торта не потрібно домагатися ідеальної пишності яєць як для стандартного бісквіту, я збиваю, наприклад, до такого стану.

Тепер виливаємо до яєць склянку кефіру. Я взяла кефір 2,5% жирністю. У принципі, якої він буде температури не важливо. Якщо у вас є час, тоді можете яйця і кефір дістати заздалегідь, щоб вони були кімнатної температури ну, а якщо не встигнете, то нічого страшного.

І знову перемішуємо.

Далі додаємо сюди 1 ч. соди. Гасити оцтом її не потрібно, вона гаситься за допомогою кефіру. Ну, а якщо у вас немає соди, тоді можете додати чайну ложку розпушувача разом із сухими інгредієнтами.

Перемішуємо, маса може трохи спінитися та збільшитися в обсязі, це нормально.

Потім виливаємо в тісто 80 г олії без запаху. Це 8 столових ложок. І знову перемішуємо.

Окремо поєднуємо сухі інгредієнти. На сито висипаємо 2 столові ложки какао та 1 склянку борошна. Їх потрібно перемішати між собою і одразу все просіяти у тісто.

Тут не потрібно акуратно замішувати тісто, як на звичайний бісквіт. Перемішуйте як вам зручно, головне, щоб не було грудочок борошна. Це тісто виходить досить рідким.

Тепер підготуємо форму для випікання бісквіту. Я беру роз’ємне кільце діаметром 18 см, дно його застелила фольгою. Також цей бісквіт можна випікати у формі 20 см, але тоді він у вас вийде трохи нижче.

Переливаємо тісто у форму.

І оскільки цей бісквіт любить при випіканні підніматися посередині, я його зверху накриваю фольгою. Але це необов’язково, навіть якщо у вас він підніметься гіркою нічого страшного, тому що її можна буде підрізати та використовувати для крихти.

Випікаємо бісквіт у заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів близько 1 години. Десь за півгодини можете вже відкривати духовку і перевіряти його на готовність дерев’яною паличкою, вона повинна виходити сухою. Десь за 15 хвилин до готовності бісквіту я прибираю фольгу і даю верхівці підсушиться.

Як бачите, фольга допомогла, верхівка вийшла повністю рівна. Цей бісквіт виходить дуже м’яким та соковитим. Залишаємо його повністю охолонути на решітці.

Поки остигає бісквіт можна приготувати крем. З кремом тут також все дуже просто. Беремо банку жирної сметани. Вагою 300 гр і жирністю 20%. Додаємо до неї 300 г вареного згущеного молока, це приблизно одна бляшана банка.

І також добре перемішуємо їх вінчиком. І все, крем готовий він виходить досить рідким, але в холодильнику він стане стабільнішим. Також для цього крему можна було б використати жирні вершки. Тут вибирайте, що вам подобається.

Також приблизно 2 столові ложки крему відкладіть окремо, ними ми потім змастимо боки торта. Накриваємо його та прибираємо в холодильник.

Тепер розрізаємо бісквіт на коржі. У мене він вийшов заввишки 4 см, тому я кожен корж роблю висотою трохи більше 1 сантиметра. Також заздалегідь зріжте трохи верхівку для крихти.

Коржі ці виходять дуже ніжними, з ними потрібно прямо акуратно, бо їх можна легко зламати. Цей бісквіт зовсім не схожий на класичний.

Ну що ж, тепер збиратимемо торт. На тарілку чи підкладку наносимо трохи крему і зверху кладемо перший корж, добре притискаємо його, щоб тортик у нас не ковзав.

Потім обертаємо його кільцем та ацетатною стрічкою. Стрічкою необов’язково, а ось форму або кільце обов’язково оберніть, тому що крем у нас досить рідкий і може витекти з торта.

Крем я поділила на 3 частини. Наношу спочатку першу частину крему та розрівнюю його.

Потім наступний корж і знову крем. Торт нічим просочувати не потрібно, він і так вийде дуже ніжним та вологим. Навіть за бажанням можна зробити стабільніший крем для нього.

Наприкінці кладемо останній корж та останній шар крему.

Торт накриваємо зверху плівкою і прибираємо в холодильник хоча б на 5 годин, але краще на ніч!)

Я залишила торт на ніч у холодильнику, тепер можна зняти кільце та ацетатну стрічку.

Тепер підготуємо крихту. У мене вийшло зовсім мало обрізків із коржа, тому я вирішила вийти із ситуації та взяла шоколадне печиво. Я його подрібнила разом із крихтою з бісквіту. Я це зробила за допомогою дрібної тертки, але якщо у вас є блендер, тоді звичайно можете скористатися ним.

І в результаті виходить така дрібна крихта для бісквіту.

Боки торта змащуємо кремом, який ми заздалегідь залишали.

І посипаємо зверху крихтою. Можна її так лопаткою наносити, або просто рукою.

Ну все, торт готовий, можна його нарізати та куштувати!) Торт ріжеться дуже легко, видно, що він добре просочився.

Він дуже смачний. Соковитий, вологий, прямо тане у роті. Також торт досить ситний, тож маленьким шматочком можна добре наїстися!) І як ви самі зрозуміли, він дуже просто готується. Такий торт можна готувати хоч щодня!Джерело