Спосіб приготування:
Дрібно нарізаємо 100 г свинячого сала, відправляємо на сковорідку , добре просмажуємо, щоб витопився весь жир, шкварки знімаємо , а в жир додаємо цибулю нарізану дрібним кубиком.Джерело
Цибулю смажимо до золотистого кольору і даємо охолонути.
М’ясо та сало подрібнюємо у фарш. У мисці розмішуємо 3 великі курячі яйця і вливаємо у фарш.
Всипаємо манку, сіль перець додаємо до смаку, додаємо остиглу цибулю і все добре перемішуємо, в процесі вимішування фаршу поступово додаємо воду або молоко, щоб фарш був м’яким.
Готовим фаршем начиняємо оболонку.
У каструлю наливаємо воду даємо закипіти, додаємо лавровий лист, перець горошком і опускаємо варитися ковбаски.
Ковбаски зварилися, дістаємо з води, даємо трошки підсохнути та обсмажуємо на сковорідці у жиру до золотистого кольору по 5 хв. з кожного боку.
Готові ковбаски дуже смачні “із запалу зі жару”.
Інгредієнти:
- 600 г сала+100 г сала на обсмажування цибулі
- 300 г свинного м’яса
- 100 г манки
- 200 г цибулі
- 100 – 150 мл води або молока
- 3-4 яйця
- 3 метри натуральної оболонки
- Сіль, перець до смаку
- Лавровий лист, запашний перець
- Можна додати у фарш часник до смаку.
Смачного!