Давній рецепт пиріжків із гороховою начинкою! Їхнім ароматом моя бабця причаровувала чоловіків.

Це дуже цікавий рецепт пиріжків з гороховою начинкою з Поділля під назвою – “розрепанці” і до них буде особливий соус, який називають – “маштарка”. Ми готували таку страву вперше, але зізнаюся чесно, що цей унікальний смак з давнини з особливою гороховою начинкою вразив. Даний рецепт взяли собі на замітку і хочемо поділитися з вами.Джерело

РОЗРЕПАНЦІ (ПИРІЖКИ з горохом) рецепт на два деко
тісто
✅ картопля 1,5 кг.
✅ яйця 2 шт. (+1 для змащування)
✅ борошно 6 ст. ложок (дивитись по ситуації)
✅ сіль
начинка
✅ горох 2 склянки
✅ 4 шт. цибулі
✅ сіль за смаком
✅ цукор дрібка
✅ смалець, (або олія) для смаження цибулі

ПЕКТИ розрепанці в духовці при температурі 180-190 градусів.

МАШТАРКА (соус до пиріжків)
✅2 жмені волоських горіхів,
✅2 жмені гарбузового насіння не смаженого
✅2-3 цибулі
✅3 столових ложки насіння льону (за наявності)
✅ 6-8 столових ложок сметани
✅ дрібка перцю
✅ 1,5 чайної ложки солі
✅ пів ложки цукру