Аромат цієї домашньої буженини просто нереальний. На святkовому столі таkе м’ясо з’їдають одразу..

Буженина може стати відмінною заміною ковбасі на святковому столі. Вона виходить дуже смачною і соковитою. У ній немає ні барвників, ні консервантів. А значить м’ясо можна сміливо давати навіть дітям.

Необхідні продукти

  • 1500 грам свинини

Для розсолу

  • 2 літри води
  • 3 столові ложки солі
  • 1 чайна ложка чорного перцю горошком
  • 1 чайна ложка запашного перцю горошком
  • 7 штук гвоздики
  • 1 столова ложка меленого коріандру
  • 1 столова ложка прованських трав
  • 3 лаврові листки

Суміш для натирання

  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка суміші перців
  • 3 столові ложки гірчиці в зернах
  • 1 столова ложка меду
  • 6 зубчиків часнику
  • 3 столові ложки соняшникової олії

Покроковий процес приготування буженини

  1. М’ясо миємо й обсушуємо.
  2. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, прованські трави, два види перцю, гвоздику, коріандр і кладемо лавровий лист. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Проварюємо 2 хвилини і залишаємо остигати до теплого стану.
  3. М’ясо кладемо в миску, заливаємо розсолом і накриваємо плівкою. Прибираємо в холодильник на 2-3 доби.
  4. Через відведений час м’ясо дістаємо, обсушуємо паперовим рушником.
  5. У миску наливаємо олію, додаємо гірчицю, мед, сіль, чорний перець і часник, пропущений через прес.
  6. М’ясо кладемо на фольгу і промазуємо підготовленою сумішшю з усіх боків. Щільно загортаємо в фольгу і відправляємо в духовку. Запікаємо 1,5 години при температурі 180 градусів. А потім охолоджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо до столу. Смачного!Джерело

Смачного!