Повірте, після того, що зробив кабмін ваша рука більше не потягнеться знімати маску: На банковій приготували для українців збільшення штрафів

Статистика захворюваності коронавирусной інфекцією, яка сьогодні спостерігається в країні, говорить про те, що багато українських громадян ігнорують базові правила карантину, передбачені урядом під час епідемії. 

Пише https://www.bn24.biz.ua

У зв’язку з цим глава Кабміну прийняв рішення про посилення відповідальності громадян за ігнорування карантинних норм. Про це пише портал UBR.

За порушення карантину строго покарають. Фото: youtube

На сьогоднішній день представники комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування розглядають два проекти закону, автором яких виступив глава уряду України Денис Шмигаль. Дані документи стосуються дотримання масочного режиму в місцях скупчення людей і відповідальності за нехтування цим режимом. Документи внесені на розгляд парламентом ще 17 липня і регулюють винесення більш високих штрафів при фіксації порушення.

Так, за відсутність захисної маски або распіратора в громадських будівлях, спорудах, а також у громадському транспорті під час епідемії коронавирусной інфекції передбачені наступні штрафні санкції

  1. штраф для громадян без захисного засобу – від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 грн до 255 грн).
  2. а для підприємств, установ, організацій та громадян – суб’єктів господарської діяльності санкції за допуск особи без маски на підприємство – від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів (від 3,4 тис. грн до 5,1 тис. грн).

Таким чином Денис Шмигаль хоче змінити закон № 3890 про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення щодо запобігання поширенню COVID-19 і внести зміни в закон №3891 про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширення коронавирусной хвороби.