Поклонська : Реакція Гордона на наше інтерв’ю смішна. З приводу флешки для Гааги … Не поспішайте – я ще не все розповіла …

 Наталя ПоклонськаНа своїй сторінці в Фейсбук написала допис. Публікуємо мовою оригіналу. Орфографію та синтаксис збережено :

Реакция Дмитрия Гордона на наше интервью удивительно смешная. Я думала, он серьёзный журналист… Но, оказывается, он всего лишь «спецагент» СБУ. Кем только не назовёшься, чтобы выжить в сегодняшней Украине Говорю же, в Крыму спокойнее, приезжайте)

Пише http://www.replikanews.org

P. S. По поводу флешки для Гааги… Не торопитесь — я ещё не всё рассказала…

Нагадаємо


Засновник видання “ГОРДОН” Дмитро Гордон заявив, що взяв інтерв’ю у колишньої “прокурорки” Криму Наталії Поклонської, яка перейшла на бік окупантів, тому що йому цікаво розібратися, як і чому сталася анексія півострова Росією. Він переконаний, що Україна зможе використати заяви, які пролунали у програмі, у судовому процесі проти РФ. Засновник інтернет-видання “ГОРДОН” Дмитро Гордон заявив в ефірі телеканала “Україна 24” увечері 12 травня, що як журналіст має право записувати інтерв’ю з усіма, хто становить для нього інтерес, до того ж програма з колишньо “прокуроркою” Криму Наталією Поклонською може допомогти Українській державі під час судових процесів проти Росії.

Гордон розповів, що із пропозицією записати програму виступила сама Поклонська. Так вона відреагувала на згадку в інтерв’ю з російським публіцистом і телеведучим Олександром Невзоровим.

“Щось знущатися почали з неї… Вона написала у себе в Instagram (а мені це передали мої підписники), мовляв, двоє шанованих мною людей, Олександр Невзоров і Дмитро Гордон, так про мене висловлювалися. А от слабо Дмитрові Гордону зробити зі мною інтерв’ю? Дмитрові Гордону не слабо взагалі нічого. Під час одного з своїх ефірів у YouTube я сказав, звертаючись до Поклонської, що якщо у вас є бажання, я готовий. Мені зателефонувала людина [від неї]: “Наталія Володимирівна готова. Чи можна з вами зв’язатися?”. Я відповів: “Звісно”. Вона мені зателефонувала [і ми домовилися]. Умовою інтерв’ю (головною і єдиною) було те, що не буде купюр. Я дотримався чітко, у мене немає вирізаних моментів”, – розповів Гордон.

Журналіст зазначив, що за допомогою своїх програм “пише історію країни”, оскільки його співрозмовники – історичні постаті.

“Для мене це інтерв’ю дуже цікаве, і воно вкрай важливе для нашої країни. Я багато років свідомо пишу історію країни. Це, може, пишномовно сказано, але це правда. Мої співрозмовники – люди, які стали історичними постатями. І коли-небудь (я абсолютно в цьому переконаний) історію будуть вивчати не за наскрізь брехливими підручниками, які постійно переписують на догоду новому режиму, а за неупередженими чи упередженими думками моїх співрозмовників”, – сказав Гордон.

Він зазначив, що намагається розібратися в подіях 2014 року і зрозуміти, чому Росії вдалося анексувати Крим.

“Мене дуже турбує, що сталося з нашою країною на початку 2014 року. Я не знаходжу відповідей на багато запитань, і я чесно намагаюся їх знайти… Поклонська – дуже важливий свідок, який проливає світло на те, чому Росія анексувала український Крим. Що сталося? Звідки ця тотальна зрада? Поклонська – це символ зради, тому що вона громадянка України і на той момент працювала в Генеральній прокуратурі України. Як вона стала так званим прокурором Криму? Як росіяни відтискали Крим? Що відбувається сьогодні в Росії, Держдумі, Криму? Що означає її така любов [до останнього російського імператора] Миколи II і несприйняття фільму [російського режисера Олексія] Учителя “Матильда”? Її оцінки [президента РФ Володимира] Путіна й інших державних діячів? Що їй не подобається в Росії? Чому вона сумує за Україною? Це все дуже цікаво! І найголовніше: те, що кажуть мої співрозмовники, – це свідчення очевидців, які ляжуть у канву історії України. Можна не любити Поклонську, можна любити Поклонську, але її цікаво слухати. Я журналіст, і я слухаю всіх, хто становить для мене як для журналіста інтерес. Якщо завтра [колишній президент України] Віктор Федорович [Янукович] піде на інтерв’ю, я буду щасливий із ним його зробити”, – сказав журналіст.

Гордон додав, що досі не знайшов відповідей на запитання, чому українська армія та силові структури, а також тодішня українська влада не захищали півострів від російської агресії.

“Чому українська влада, яка на той момент була в Києві, відмовилася воювати за Крим? Чому не було чим боротися? Скільки зради було! Для мене зрада Поклонської з того самого розряду, що і зрада найвищих чиновників, які не збиралися боротися за Крим. Так само, як не збиралися боротися за Донбас. Ці запитання хтось же має ставити. Мені вони цікаві, і я шукаю відповіді на них”, – сказав засновник видання “ГОРДОН”.