“Не потрібно паритися щодо коронавірусу”: Лукашенко вразив своєю заявою. “Наїхав” на Москву

Лукашенко вважає російські тести неефективними.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розкритикував російські тести на виявлення нового типу коронавірусу COVID-19, засумнівавшись в їхній ефективності. Вони нібито дали позитивний результат під час тестування 15 росіян, які приїхали на будівництво атомної станції до Білорусі, але згодом виявилося, що інфікований лише один.

Пише http://www.replikanews.org

Про це повідомив телеканал СТВ з посиланням на заяву Олександра Лукашенка.

“Тести – ні к чорту. Навіть тут ось обстежили росіян (на атомну станцію приїхали), всіх 15 осіб пролікували, досліджували російськими тестами – все позитивно. Відмовилися від російських тестів, взяли свої, китайські – одна тільки людина опинилася коронавірусною”, –  сказав Олександр Лукашенко.

Президент Білорусі також порадив жителям “не паритися щодо цієї хвороби”. На його думку, “дуже багато невідомого – новий вірус, занадто багато помилок”. Зі слів Лукашенка, уряд Білорусі в боротьбі з коронавірусом обрав особливий шлях, попри критику інших країн. Загалом, вважає президент, країна справляється з коронавірусом успішно.

“У нас не захлинулась система охорони здоров’я. От дивіться, що сталося у Москві: супер заможне місто, а Москва захлинулась. Чому? Тому що у них не вистачило потужностей медзакладів. Вони не можуть переварювати. А це, здебільшого пневмонії”, – висловився Лукашенко.