Але я це тісто для смажених пиріжків використовую і не в піст, воно найвдаліше. Пиріжки виходять із хрусткою скоринкою і не гумовими всередині.Джерело
Розповідаю, як покроково їх приготувати:
- Для начинки варимо сухий зелений горох 500 грам та повністю охолоджуємо.
- Для цього добре промиваємо горох, заливаємо окропом, щоб його було на два пальці вище та ставимо варитися.
- Перших 10 хвилин сильно пінитися, тому не відходимо від плити і знімаємо піну.
- Коли пінитися перестане, послаблюємо вогонь, накриваємо кришкою та варимо 20 хвилин.
- Додаємо чашку холодної води та варимо ще 20 хвилин.
- Тепер починаємо помішувати, зіскрібаючи все з дна каструлі.
- Варимо поки повністю не розвариться.
- Якщо вода сильно википить, доливаємо окріп і солимо на самому кінці.
Пісні смажені пиріжки
Далі, приступимо до приготування тіста:
- Для тіста підігріваємо до комфортного пальцю температури 320 грам води.
- Додаємо у воду 40 грам цукру, 10 грам свіжих дріжджів, 105 грам борошна і добре перемішуємо.
- Залишаємо на 30 хвилин.
- Додаємо ще 500 грам борошна, 10 грам дрібної солі, 30 грам горілки (вона потрібна, щоб тісто не вбирало зайвий жир при смаженні), 20 грам рослинної олії і місимо тісто до гладкого.
- Накриваємо та залишаємо 2 години бродити. Робимо за цей час 2 рази обминання тіста.
- Тісто, що підійшло, розділяємо на шматки приблизно по 35 грам, округляємо, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
- Змащуємо руки та робочу поверхню рослинною олією та формуємо пиріжки.
- Охололий горох для начинки добре розминаємо, додавши в нього 2 зубки часнику (ще за бажанням можна додати смажену цибулю, але я не додаю).
- Залишаємо пиріжки 20 хвилин на розстойку.
- Смажимо у великій кількості розігрітої олії на середньому вогні.
- Готові пиріжки викладаємо на решітку, щоб стікла зайва олія і ще в гарячому вигляді обмазуємо їх давленим часником. Я це роблю за допомогою каструлі, поклавши по пару пиріжків у каструлю з часником, накривши кришкою і струшую їх у каструлі.