ІНГРЕДІЄНТИ
Кабачки
450 г
Кефір
300 мл
Яйце куряче
4 шт.
Борошно пшеничне
350 г
Олія соняшникова
1 ст. л.
Кріп
за смаком
Сіль
1 ч. л.
Сода харчова
0.5 ч. л.
Масло вершкове 82,5%
за смаком
Кабачкові млинці виходять досить смачними, вони майже не вбирають олію і тому не будуть жирними.
ПРИГОТУВАННЯ:
Кабачки промиваємо.
Порада: якщо у вас молоденькі кабачки, тоді відразу натирайте на середній тертці, а якщо вже дуже стиглі, тоді розрізаємо, видаляємо насіння і шкірку, і тоді натираємо.
Віджимаємо дуже добре сік, змішуємо з яйцями, сіллю, кефіром, подрібненою зеленню. Перемішуємо, всипаємо соду і знову перемішуємо.
Борошно просіваємо і всипаємо в масу, вимішуємо тісто.
Вливаємо олію і перемішуємо. Залишаємо тісто на 15 хвилин, щоб вони стабілізувалося.
Обсмажуємо на невеликій кількості олії з двох сторін до рум’яності.
Складаємо на тарілку і змащуємо шматочком вершкового масла.Джерело
Порада: щоб млинці не вбирали в себе олію, додайте пару ложок манної крупи – вони стануть ще й пишними. Не забуваємо про часник і перці – вони надають особливого смаку таким овочевим стравам. Подаємо зі сметаною. Якщо хочете – зробіть начинку і скрутіть їх в трубочки.