ІНГРЕДІЄНТИ
Гарбуз
300 г
Сир голландський
150 г
Кефір
150 мл
Яйце куряче
2 шт.
Борошно пшеничне
150 г
Розпушувач тіста
1 ч. л.
Сіль
1 ч. л.
Олія соняшникова
1 ст. л.
Масло вершкове 82,5%
для смаження
Хачапурі з гарбуза – це не тільки смачно і корисно, але і красиво: ніжний жовтий або помаранчевий колір, відразу привертає дитячий погляд і у них з’являється бажання спробувати. А потім за вуха не відтягнеш.
ПРИГОТУВАННЯ:
Гарбуз натираємо на грубій тертці і змішуємо з кефіром, яйцями, солимо і перчимо, вимішуємо до однорідності.
Всипаємо борошно і розпушувач, перемішуємо.
Сир тремо на грубій тертці і змішуємо все до однорідності.
Вводимо олію і перемішуємо.
Обсмажуємо млинці на розтопленому вершковому маслі під кришкою. Щоб було легше перевертати і не пошкодити млинець, перевертайте його за допомогою плоскої тарілки.Джерело
Подаю їх зі сметаною. Можна розрізати кожен на дві частини, на одну викласти будь-яку начинку за смаком (сир або обсмажений фарш, гриби плавлений сирок і т. д.), накрити другою частиною і подавати такі «фаршировані» гарбузові млинці до столу.