Абсолютно приголомшливий спосіб приготування картоплі Фрі з хрусткою скоринкою і ніжним м’якушем усередині. Готую без олії!

Я знайшла абсолютно приголомшливий спосіб приготування картоплі Фрі з хрусткою скоринкою і ніжним м’якушем усередині. А найголовніше, мій спосіб дає змогу готувати картоплю без олії, а отже він нешкідливий.

Приготування:
Картоплю я очищаю від шкірки та нарізаю на тонку соломку. Картопляні брусочки повинні по можливості бути одного розміру – саме товщини, тоді вони готуватимуться рівномірно.

Далі нарізану картоплю позбавляю від надлишків вологи. Розкладаю брусочки на паперові серветки або рушники, зверху також пропитую вологу рушничками.

Сухі картопляні брусочки розкладаю на блюдо в один шар. По можливості, кожен брусочок не повинен стикатися із сусідніми. І прибраю картоплю на 1-1,5 год. в морозильну камеру.

Панірування:
А вся хитрість моєї картоплі Фрі полягає в паніровці, у складі якої:

борошно – 3 ст. л.
сіль – за смаком
спеції: чорний і трохи гострого перцю (можете вибрати спеції на свій смак)
З приводу борошна можу дати таку пораду, краще використовувати не пшеничне, а кукурудзяне борошно. На те є кілька причин: не чадить, скоринка вийде більш рум’яна, картопля Фрі має більш апетитний вигляд.

Паніровку я готую одразу в поліетиленовому пакеті, у цьому разі вона не просипається на стіл або плиту.

Вмикаю духовку і попередньо розігріваю її до 220 градусів. Деко застеляю пергаментним папером. Заморожені брусочки картоплі складаю в пакет із паніруванням. Ретельно перемішую, щоб уся картопля добре обвалялась в борошні, солі та спеціях.

Викладаю картопляні брусочки на пергамент, щоб вони лежали в один шар і не стикалися один з одним. Кладу в розігріту духовку на 7 – 10 хвилин. Кінцевий час залежить від можливостей і потужності самої духовки.

Картопля Фрі без краплі олії готова. Анітрохи не гірша, ніж у МакДональдс або KFC, але смачніша і корисніша. А діти навіть не відрізняють за смаком. Картопля добре смакує з улюбленими соусами.Джерело