Ніжний, пишний та повітряний тортик, який ви зробите швидко та просто. Прикрасити торт можна на свій смак. Вершковий крем – це завжди безпрограшний варіант для будь-яких солодких ласощів.
Інгредієнти:
- яйця, 6 шт.;
- цукор та борошно по 200 г;
- розпушувач, 10 г;
- сметана, 50 г;
- сіль щіпка.
Для приготування крему візьміть:
- масло вершкове жирне та якісне, 350 г;
- згущене молоко, 350 г;
- барвники харчові;
- для просочення коржів візьміть згущене молоко і розведіть водою.
Приготування:
- Акуратно відокремлюємо білки від жовтків.
- Білки з щіпкою солі починаємо збивати і коли маса перетворитися на густу, вводимо порціями частину цукру і збиваємо масу до стійких піків.
- Окремо збиваємо жовтки із другою частиною цукру.
- Жовтки змішуємо зі сметаною та збиваємо.
- Тепер з’єднуємо обидві частини і акуратно всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, перемішуємо лопаткою, щоб не порушувати повітряність маси.
- Викладаємо тісто у форму, застелену пергаментом, розрівнюємо.
- Випікаємо бісквіт при 180 градусах близько 45 хвилин, перевіряйте готовність шпажкою. Охолоджуємо бісквіт і розрізаємо на кілька коржів, обрізаємо краї та з них робимо крихту.
- Для крему збиваємо розм’якшене вершкове масло до пишності і вливаємо порціями згущене молоко, збиваємо до однорідності і легкості.
- Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, боки та верх також обмазуємо і обсипаємо крихтою.
- Частину крему ви можете пофарбувати різними барвниками та зробити квіти, бутони та пелюстки по верху торта.
- Відправляємо тортик у холодильник на кілька годин і потім подаємо таке гарне та смачне диво до святкового столу.Джерело