Іноді трапляються “несподіванки” навіть у досвідчених господинь і страви виявляються пересоленими. Найчастіше таку помилку можна виправити досить швидко і просто.
Наприклад, в суп можна додати води, рису, а крупу просто промити чистою водою і пропарити.
Але що робити, якщо пересоленими виявилися котлети, адже водою їх точно не розбавити?
В цьому випадку чистимо пару картоплин, ріжемо шматками і разом з котлетами кладемо в сковороду для тушкування.
Звичайно, ще наливаємо воду, додаємо лавровий лист і накриваємо кришкою. Готуємо страву до готовності картоплі і на виході у вас виходить повноцінна вечеря: соковиті і в міру солоні котлети, м’яка і розсипчаста картопля з підливою.
Якщо бажаєте, можна ще додати часник, ароматні трави і зелень, пару ложок сметани і одну ложку томатної пасти.Джерело