В магазині таk0го не kупиш. Дуже ароматна, смачна та соk0вита домашня буженина. Гості обожнюють саме таkе м’ясо на на святk0вому столі. Й0го одразу змітають зі столу!

Буженина може стати відмінною заміною ковбасі на святковому столі. Вона виходить дуже смачною і соковитою. У ній немає ні барвників, ні консервантів. А значить м’ясо можна сміливо давати навіть дітям.

Необхідні продукти

  • 1500 грам свинини

Для розсолу

  • 2 літри води
  • 3 столові ложки солі
  • 1 чайна ложка чорного перцю горошком
  • 1 чайна ложка запашного перцю горошком
  • 7 штук гвоздики
  • 1 столова ложка меленого коріандру
  • 1 столова ложка прованських трав
  • 3 лаврові листки

Суміш для натирання

  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка суміші перців
  • 3 столові ложки гірчиці в зернах
  • 1 столова ложка меду
  • 6 зубчиків часнику
  • 3 столові ложки соняшникової олії

Покроковий процес приготування буженини

  1. М’ясо миємо й обсушуємо.
  2. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, прованські трави, два види перцю, гвоздику, коріандр і кладемо лавровий лист. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Проварюємо 2 хвилини і залишаємо остигати до теплого стану.
  3. М’ясо кладемо в миску, заливаємо розсолом і накриваємо плівкою. Прибираємо в холодильник на 2-3 доби.
  4. Через відведений час м’ясо дістаємо, обсушуємо паперовим рушником.
  5. У миску наливаємо олію, додаємо гірчицю, мед, сіль, чорний перець і часник, пропущений через прес.
  6. М’ясо кладемо на фольгу і промазуємо підготовленою сумішшю з усіх боків. Щільно загортаємо в фольгу і відправляємо в духовку. Запікаємо 1,5 години при температурі 180 градусів. А потім охолоджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо до столу. Смачного!Джерело

Смачного!