Це не класичний рецепт улюбленого багатьма торта Наполеон, але з його допомогою виходить такий самий смачний і ніжний десерт, з повітряним заварним кремом.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- вершкове масло, 200 г;
- олія соняшникова, 30 мл;
- борошно, 400 г;
- сіль та цукор по дрібці;
- оцет 9%, 1 ст.л;
- вода холодна, 100мл.
Для приготування заварного крему необхідно:
- молоко, 500 мл;
- жовтки, 2 шт.;
- ваніль за смаком та бажанням;
- цукор, 4 ст. л;
- борошно, 1 ст.л;
- крохмаль, 2 ст.л;
- масло вершкове, 100 г;
Для приготування ганажу візьміть:
- шоколад білий, 100 г;
- вершки чи молоко, 70 мл.
Процес приготування
Для крему змішуємо жовтки з цукром, ваніліном, борошном та крохмалем і вливаємо трохи молока. Збиваємо до однорідності віночком або міксером і виливаємо масу в каструлю з молоком. Перемішуємо.
Варимо на невеликому вогні, постійно перемішуємо до густої консистенції. Залишаємо остигати.
Борошно просіюємо, змішуємо із сіллю та цукром, ваніліном та шматочками вершкового масла, яке також можна натерти. Перетираємо масу руками в крихту чи частинами перебиваємо за допомогою блендера.
Вливаємо олію, оцет, воду і вимішуємо тісто. Маса має бути м’якою та пластичною.
Стіл присипаємо борошном, розкачуємо тісто в пласт, складаємо конвертиком, присипаючи борошном. Укладаємо в пакет та відправляємо в морозильну камеру на 30 хвилин.
Тісто розкачуємо в тонкий пласт і ріжемо на прямокутники або вирізаємо кола, дивлячись якої форми ви хочете торт.
Наколюємо коржі виделкою, випікаємо при 200 градусах до рум’яності та остуджуємо.
Крем збиваємо з розм’якшеним вершковим маслом.
Змащуємо коржі кремом та формуємо торт.
Змішуємо шматочки шоколаду за смаком з вершками і топимо, перемішуємо до однорідності і поливаємо торт. За бажанням прикрашаємо шоколадом іншого кольору.
Відправляємо в холодильник на 4-6 годин.
Дуже ніжний тортик готовий, який вам точно сподобається і ви станете його часто готувати.Джерело