Ви любите вареники або вироби з картопляного тіста? Якщо так, тоді цей рецепт вас точно зацікавить.
Коли в інтернеті випадково побачила цей рецепт, вирішила приготувати. Було дуже цікаво, на мій погляд, щось середнє між варениками і картопляними зразами. У рецепті чаклунів мене спокусило те, що їх можна відварювати в воді як вареники або як зрази підсмажувати на сковорідці.
Начинка може бути різна, хто що любить. Але класичний варіант колдунів, з м’ясним фаршем і обов’язково треба варити. Я хочу приготувати два варіанти.
Приготуємо всі інгредієнти.
Заздалегідь відварену картоплю в мундирі, очищаємо від шкірки і натираємо на великій терці.
Потім нашатковану картоплю солимо, додаємо яйце і все добре перемішуємо.
Потім додаємо борошно частинами, тому як може знадобитися борошна більше або менше. Все залежить від картоплі.
Вимішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яке, але не липке до рук.
Готуємо начинку. Дрібно нарізаємо ріпчасту цибулю.
Обсмажуємо її на сковорідці з додаванням олії, до м’якого стану.
Головне тут, обсмажувати цибулю не до золотистого кольору, а саме до м’якого стану.
Потім в цибулю додаємо ст. ложку панірувальних сухарів і все разом обсмажуємо ще 2 хвилини.
Потім додаємо фарш і доводимо до готовності.
Готову начинку остуджуємо. Картопляне тісто готове.
Формуємо чаклуни. Робимо з картопляного тіста кульки з 2 ст. л.
Потім картопляні заготовки приминаємо руками і кладемо по 2 чайні ложки начинки.
Защипляємо краї, обвалюємо в борошні і формуємо за бажанням круглі або овальні чаклуни.
Перший варіант. Після того, як сформували чаклуни, відварюємо їх в киплячій, підсоленій воді по 10 хвилин.
Особисто я в киплячу воду завжди кладу трохи фаршу, спеції, щоб картопля при варінні просочився спеціями і чаклуни вийшли смачні.
Другий варіант. Готові заготовки чаклунів, обсмажуємо на сковорідці з додаванням олії. Час смаження залежить від того, як підрум’яняться, так готові.
Коли чаклуни обсмажити, складаємо на паперовий рушник, щоб позбавити від зайвої олії.
Подаємо чаклуни за бажанням з будь-яким соусом.
Смачного Вам та приємного приготування!Джерело