Тепер готую тільkи таk! Замість шашлиkу на святkовий стіл готую реберця «по-kанадсьkи»: таk смачно, що словами не передати..

Цей рецепт мені порадила моя подруга, аргументувавши тим, що блюдо подають в одному дуже відомому ресторані. А якщо там подають, значить, вартує, щоб спробувати його вдома.

Продукти:

  • 1, 2 кг свинячих реберець;
  • пюре яблучне;
  • 100 г кетчупу;
  • половина чайної ложки сухого часнику;
  • 4 ст. л. соєвому соусу;
  • паприка, перець, кориця – по пів чайної ложки;
  • 2 ст. л. коричневого цукру;
  • половина лимона.

Як готувати:

  1. Спочатку готуємо соус, щоб він добре настоявся. Змішуємо яблучне пюре з кетчупом і цукром, соєвим соусом, лимонним соком.
  2. Додаємо сухий часник, перець і паприку, корицю. Масу добре вимішуємо до однорідності.
  3. Якщо ви не любите корицю, додайте хоч трохи, від її аромату і смаку, багато в чому залежить смак м’яса.
  4. Ребра промиваємо і добре просушуємо паперовими рушниками.
  5. Добре змащуємо ребра соусом і залишаємо маринуватися не менше, аніж на 30 хвилин. Звичайно, буде краще, якщо м’ясо буде маринуватися довше.
  6. Викладаємо реберця на деко, накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку.
  7. Запікаємо 50 хвилин.
  8. Виймаємо і фольгу, ставимо назад в духовку, допікаємо ще 15 хвилин, іноді поливаючи соусом і соком, який виділяється з реберець.

Подаю страва з картоплею, з відвареним рисом, тушкованими овочами. Рецепт універсальний, реберця виходять дуже апетитні, з карамельною скоринкою.Джерело