Інгредієнти
Куряче філе
350 г
Чорнослив
15 шт.
Морква
1 шт.
Солоні огірки
2 шт.
Яйце куряче
4 шт.
Цибуля ріпчаста
2 шт.
Зелений горошок консервований
400 г (1 банка)
Майонез
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Цукор
2 ст. л.
Сіль
1 ч. л.
Оцет 9%
2 ст. л.
Олія соняшникова
за необхідністю
Харчова Цінність
У 100 г | У страві | |
Калорійність | 103.6 | 1445.17 |
Білки | 8.81 | 122.96 |
Жири | 4.25 | 59.32 |
Вуглеводи | 7.73 | 107.87 |
Продовжуємо підготовку до новорічних свят. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати святковий салат, без якого не обходився жоден банкетний стіл. Це салат “Прага”. Напрочуд ніжний із приємним збалансованим смаком заслужено був визнаний одним із салатів, які були неодмінним атрибутом банкетних столів у радянських ресторанах. Багато господинь готували його на головне свято року та вдома. Сьогодні цей салат незаслужено забутий, тому ми хочемо нагадати про нього та поділитися рецептом його приготування.
Приготування:
Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями або чверть-кільцями. Перекладіть нарізану цибулю в невелику чисту та суху ємність.
Залийте нарізану цибулю окропом і залиште на 15 хвилин. Через 15 хвилин злийте воду і перекладіть у ту ж ємність. Додайте до цибулі сіль та цукор.
Влийте в цибулю столовий оцет і добре перемішайте. Залийте її холодною водою, перемішайте та залиште ще на 10 хвилин. Відкиньте на друшляк і поставте у бік. Нехай стече вся рідина.
Моркву натріть на буряковій тертці. Обсмажте на невеликій кількості олії без запаху до м’якості. Остудіть.
Відварене куряче філе наріжте невеликими шматочками. Перекладіть м’ясо на дно салатника і зробіть сіточку з майонезу. Для цього майонез перекладіть в одноразовий кондитерський мішок або новий поліетиленовий пакет і зробіть невеликий отвір за допомогою ножиць.
Наступним шаром викладіть мариновану цибулю (при бажанні посипте її зверху чорним меленим перцем). Зробіть сіточку із майонезу.
Зварені круто яйця наріжте дрібними кубиками або натріть на великій тертці. Викладіть яйця на цибульний шар і зробіть сіточку з майонезу.
Солоні огірки наріжте на кубики невеликого розміру та викладіть таким шаром. Зробіть сіточку з майонезу.
Викладіть обсмажену моркву наступним шаром і зробіть сіточку з майонезу. Добре розрівняйте за допомогою столової ложки поверхню морквяного шару.
З консервованого горошку злийте рідину і викладіть на шар моркви таким чином, щоб він лежав рівномірно в один шар, покриваючи всю поверхню салату.
Чорнослив наріжте на невеликі шматочки та розкладіть довільно останнім шаром. Забираємо наш салат на 45-60 хвилин у холодильник, щоб він настоявся.
Як бачите, салат «Прага» готується дуже просто і досить швидко. Подаємо наш салат на святковий стіл і пригощаємо гостей.Джерело