Кабачки
2 шт.
Сметана 20%
200 г (або 2 яйця)
Часник
2 зуб.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Сир голландський
100 г
Сухарі панірувальні
100 г
Харчова Цінність
У 100 г | У страві | |
Калорійність | 59.26 | 2015 |
Білки | 1.94 | 66.1 |
Жири | 2.28 | 77.4 |
Вуглеводи | 7.66 | 260.4 |
Сьогодні готуватимемо дуже смачну закуску — хрусткі палички з кабачків у сирній паніровці. Готуються кабачки у духовці без краплі олії. Впевнена цей рецепт сподобається багатьом. Просто, швидко та дуже смачно. Рекомендую!
Приготування:
Кабачки нарізаємо брусочками завтовшки 1-1,5 см.
У сметану додаємо подрібнений часник, сіль та чорний мелений перець. Все перемішуємо.
На середній або дрібній терці натираємо 100 г сиру (у мене голландський) і всипаємо туди стільки ж панірувальних сухарів. Перемішуємо.
Тепер кожен брусочок опускаємо в часниково-сметанний соус, а потім обвалюємо в суміші із сиру та панірувальних сухарів. Надлишки струшуємо і кладемо на деко, застелене пергаментом.
Все те ж саме робимо з рештою кабачкових паличок. Замість сметани можна використати збиті яйця.
У нас вийде ціле деко кабачкових паличок. Відправляємо його в заздалегідь розігріту духовку до 180-200 градусів на 25-30 хвилин до золотистої рум’яної скоринки.
Час приготування залежатиме від потужності духовки. У результаті виходять смачні, ніжні та соковиті кабачки з хрумкою сирною скоринкою зверху. І при цьому ми приготували кабачки без використання олії.
Усім рекомендую цей рецепт. Подавати краще зі сметанним соусом, як гарнір або самостійну страву.Джерело