Цінні для НАТО! Зеленському вдалось: вперше за 30 років! Раді бачити в альянсі – це прорив

Експерт-дослідник Північної Америки та Британських островів Ради зовнішньої політики “Українська призма” Олександр Краєв в ефірі 24 каналу заявив, що Україна для Організації Північноатлантичного договору стане не проблемою, а можливістю.

Пише http://www.replikanews.org

На його думку, такі кризи, як зараз, можуть дійсно можуть показати, що Україна не просто може захистити себе, а допомогти захистити НАТО.

Ми стаємо для НАТО цінними як країна, яка може обороняти не лише себе, але й Східний фланг Альянсу, – наголосив Краєв.

По-перше, ми укріпили свою армію.

Наразі повноцінне вторгнення для Росії занадто дороге. Порівнюючи людські та ресурсні втрати і “виграш”, який Кремль може отримати – вторгнення нерівноцінне і непропорційно дороге.

По-друге, наші військові, спецпризначенці мають унікальний досвід ведення сучасних військових дій проти нерівноцінно сильного суперника.

Цього в більшій частині країн НАТО не було з часів створення Альянсу.

Україна, як відзначив експерт, може стати повноцінним партнером, союзником; країною, яка зможе захистити Альянс і допомогти йому посилити власну оборону.

“Це може переконати навіть найбільших україноскептиків, що членство України в Альянсі буде дійсно позитивним. Ми йдемо до цього шляху. На жаль, саме через такі кризи, важкі моменти, наша роль і втілюється”, – додав він.

Напередодні головнокомандувач збройних сил Британії Нік Картер заявив, що британцям потрібно бути готовими до війни з Росією, а НАТО слід провести ревізію своїх можливостей для такого протистояння.

Водночас прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон поставив Європу перед серйозним вибором: час нарешті визначиться на чиїй стороні – НАТО, або Росії.

Він пообіцяв – Британія завжди підтримуватиме Україну, у тому числі й у протистоянні з Росією.

Сучасний світ вимагає створення нових альянсів – як політичних, так і оборонних, тому Україні варто розвивати локальніші альянси, а не сподіватися лише на НАТО.