Кабмін Розщедрився: Пенсіонерам Будуть Додатково Виділяти По 5500 Грн Щомісяця – Кому Саме

Кабмін ухвалив рішення про призначення державної пожиттєвої стипендії для тих українців, які рятували євреїв. Йдеться про часи Голокосту та Другої світової війни.

Пише https://puer.org.ua

Про це повідомляють на Урядовому порталі.

Так, відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 8 вересня.

Довічні державні стипендії з 1 червня 2021 призначили 26 громадянам України, а саме:

  • 18 Праведників народів світу,
  • 6 Праведників України,
  • 2 Праведники Бабиного Яру.

Розмір виплат складатиме три прожиткові мінімуми для осіб, які втратили працездатність, незалежно від розміру пенсії чи заробітної плати. Тому загальна щомісячна сума виплати складатиме 5 562 тис. грн.

“Рішення розроблено на виконання Указу Президента України від 14.05.2021 № 193 “Про довічні державні стипендії для громадян України, які рятували євреїв на території України під час Голокосту у роки Другої світової війни”, – йдеться у повідомленні.

Раніше ми повідомляли, що в Україні пенсії продовжать виплачувати за рахунок внесків на соціальне страхування і коштів держбюджету й надалі, що гарантовано Конституцією, при цьому влада готує впровадження й інших “рівнів” забезпечення громадян для гідного життя в літньому віці.

Також раніше ми розповідали, що Кабмін підвищив стипендії студентам, але зменшив кількість отримувачів. Зокрема, розмір виплат студентам збільшується з 1 січня 2022 року, але кількість отримувачів скорочується більш ніж на 10%.