Спробувала замочити заморожені пельмені, чи то домашні, чи то магазинні, виходять – неймовірно! Тепер завжди так роблю! Замочені пельмені під час варіння стають ідеальними: м’ясо проварюється, тісто не розварюється і не тріскається.
Інгредієнти:
пельмені
холодна вода
яйце 1 шт.
Приготування:
Замочую саме заморожені пельмені, як домашні, так і магазинні.
Пельмені замочую в холодній воді в глибокій мисці. У перші хвилини помішую і розділяю їх, якщо змерзаються.
Усього 3-4 хвилини і досягнуто потрібного результату – тісто злегка розморозилося, вода від борошна побіліла. Тепер пельмені під час варіння не повинні тріснути, а начинка має проваритися краще. Перевіряю.
До того, як варити пельмені, ставлю на плиту каструлю з водою і чекаю, поки закипить. У цей час – збиваю виделкою сире яйце.
Відправляю яйце у закипаючу, підсолену воду. Цей прийом при варінні пельменів мене теж здивував, а виявилося, що яйце у воду додається для того, щоб пельмені не злиплися 100%. Ну, і заради смачного бульйону, якщо ви любите цю страву в такому варіанті.
У киплячу воду відправляю вже замочені пельмені. Вони на диво не злипаються, але тісто стає м’яким.
Коли пельмені спливають і вода закипає, даю їм поваритися на повільному вогні хвилини 3, а потім прибираю з плити, накриваю кришкою і рівно 3 хвилини даю відпочити.
Ну що ж пельмені зварилися. Жоден не розварився, не тріснув. Бульйон теж цікавий вийшов, особливо, якщо ще додати свіжу зелень.
Начинка, до речі, проварилася також ідеально, це видно на розрізі. Хай смакує!Джерело