Велику роль на святковому столі відіграє нарізка, так як є його прикрасою. Красива подача на рівні підсвідомості робить страву більш апетитнішою. Навіть якщо мова йде про звичні ковбаски, сир ачи фрукти.
Основні правила нарізки
Існує кілька базових рекомендацій, які варто враховувати, роблячи нарізку будь-якого виду:
- Для подачі використовуємо плоский монотонний посуд. На великому білому блюді нарізка буде виглядати досить естетично. Але можна використовувати й інші кольори посуду. Ефектно також виглядає подача на дерев’яних дощечках або чорному посуді.
- Не заправляйте нарізку соусом і не посипайте приправами, так як у Ваших гостей різний смак. Краще запропонуйте гостям окремо соусницю (її можна поставити в центр або збоку тарілки)
- Згідно з канонами, нарізка повинна бути у вигляді тонких слайсів.Товста нарізка дійсно втрачає свій естетичний вигляд. З цього випливає головна запорука відмінної нарізки – гострий ніж.
- Можна експериментувати з формами подачі нарізки: кружечки, кубики, трикутники чи слайси завжди гарно поєднуються. Фігурна нарізка особливо красиво виглядає у подачі сиру. А з ковбасок можна зробити троянди або інші варіації на квіти.Джерело