Вам знадобиться всього 5 хвилин щоб приготувати цей смачний хлібчиk. Всього чотири інгридієнти і “вуаля”!

Часто ми зустрічаємо в інтернеті словосполучення «в домашніх умовах».

Це може бути що завгодно: від листкового пирога до міжзоряного двигуна. З іншого боку, є якісь теми, які ми сприймаємо як табу. Наприклад, як зробити домашній хліб. Адже простіше купити в магазині.

У цьому матеріалі пропонуємо тобі подолати забобони та спекти свою, справжню, домашню буханку. Адже це така насолода – з’їсти шматок хліба, створеного своїми руками! Редакція «Отож» підгледіла відмінний рецепт у Наталії Машіка українки з Канади, як приготувати простий хліб в домашніх умовах. Повір – впоратися може і дитина.

Як приготувати домашній хліб
Інгредієнти:

500 г пшеничного борошна
375 мл теплої води
5 г сухих дріжджів (або 15 г свіжих)
1.5 ч. л солі
300 мл окропу для духовки
Приготування:

  1. Домашній хліб потребує буквально 5 хвилин на всі маніпуляції, весь інший час потрібно просто чекати. Не найскладніше, правда? Отже. У теплу воду висип дріжджі з сіллю і перемішай.

  1. За словами Наталії, змішувати дріжджі та сіль в цьому випадку безпечно, оскільки вони не встигнуть вступити між собою в реакцію за цей короткий час. Вилий воду в просіяне борошно.

  1. Перемішувати тісто можна руками або спеціальним віночком, робити це слід швидко, секунд 30-40. За цей час борошно повинно встигнути увібрати в себе рідину, на виході виходить липке тісто.

  1. Накрий миску з тістом харчовою плівкою і зроби кілька проколів, щоб газ, що скупчився міг вільно виходити назовні. Забери миску в тепле місце на дві години.

  1. За цей час тісто значно збільшиться в об’ємі. Тепер у тебе є два варіанти, як вчинити далі. Можеш або відразу перейти до випікання, або поставити тісто в холодильник. Воно може протриматися там цілих два тижні! Тому можна випікати хліб в міру потреби. А ще з холодним тістом легше працювати.
  1. Якщо хочеш випікати прямо зараз, тоді посип робочу поверхню борошном, щоб не прилипали пальці, трохи обметіть тісто і сформуй буханку. Склади тісто конвертом, затягуй як ніби у вузлик, потім переверни та зроби надрізи, виклади хліб на папір для випікання.
  1. Перед тим як поставити хліб у духовку, її потрібно підготувати. Прогрівай її разом з пательнею, на якій будеш пекти, при температурі 230 градусів за Цельсієм протягом пів години, потім дістань пательню, уклади на неї буханку разом з папером і повертай назад в духовку.
  1. Домашній хліб буде в духовці не один. Постав на нижню полицю місткість з окропом. Повинно бути 300 мл. Хліб буде випікатися 30-40 хвилин при тій же температурі у 230 градусів Цельсія.


Не забудь, що готовність можна перевірити за допомогою дерев’яної скіпки: якщо протикаєш хліб і вона залишається сухою, значить, все добре! Не варто їсти хліб відразу ж, нехай охолоне.

Випічка хліба в домашніх умовах не така вже й важка штука. Потрібно всього лише поставити собі за мету і зробити це. Може, першого разу не вийде так, як ти собі уявляєш, але на все потрібен час!