Улюблений рецепт квашеної капусти із “секретом”. Така капуста залишається хрусткою навіть через рік. Завжди готую за цим рецептом

Квашена капуста – це одна з найпопулярніших квашених овочів у багатьох кухнях світу. Вона відома своєю освіжаючою кислотністю та багатим смаком, який додає палітру смаків до різних страв.Джерело

Інгредієнти для квашеної капусти:

  • Капуста – 1 кг;
  • Сіль груба не йодована – 25 г;
  • Морква – 50 г.

Процес приготування

З капусти видаляємо качан і нарізаємо великими шматочками. Шматки зважуємо, щоб правильно розрахувати додавання солі.

Шинкуємо капустяні шматочки, складаємо в таз. Натираємо на великій тертці очищену моркву. Зважуємо сіль у пропорціях, рівних масі капусти.

На 1 кг капусти кладеться 25 г солі.

Висипаємо сіль у капусту, перемішуємо і злегка стискаємо капустяну масу.

Кладемо до капустяної маси моркву.

На 1 кг капусти потрібно 10 г моркви.

Залишаємо суміш на 30-40 хвилин, а потім викладаємо у банки. Ретельно утрамбовуємо капустяну масу в банки.

Накриваємо банки з капустою кришками та залишаємо на 12 годин.

Вранці протикаємо шпажкою капустяну масу, щоб вийшов газ із дна.

Аналогічну процедуру повторюємо кожні 12 годин протягом 3 діб.

Через заданий час придавлюємо кришками капусту всередині банки, залишаючи сік на поверхні.

Завдяки цій дії капуста буде завжди в розсолі. В іншому випадку вона може стати м’якою та несмачною. Цей секрет мені підказала мама.

Залишилося накрити банки кришками та віднести у холодне місце.

Ця капуста виходить дійсно корисною та смачною. Рецепт досить швидкий, кваситься капуста лише 3 дні.

Смачного!