Квашена капуста – це одна з найпопулярніших квашених овочів у багатьох кухнях світу. Вона відома своєю освіжаючою кислотністю та багатим смаком, який додає палітру смаків до різних страв.Джерело
Інгредієнти для квашеної капусти:
- Капуста – 1 кг;
- Сіль груба не йодована – 25 г;
- Морква – 50 г.
Процес приготування
З капусти видаляємо качан і нарізаємо великими шматочками. Шматки зважуємо, щоб правильно розрахувати додавання солі.
Шинкуємо капустяні шматочки, складаємо в таз. Натираємо на великій тертці очищену моркву. Зважуємо сіль у пропорціях, рівних масі капусти.
На 1 кг капусти кладеться 25 г солі.
Висипаємо сіль у капусту, перемішуємо і злегка стискаємо капустяну масу.
Кладемо до капустяної маси моркву.
На 1 кг капусти потрібно 10 г моркви.
Залишаємо суміш на 30-40 хвилин, а потім викладаємо у банки. Ретельно утрамбовуємо капустяну масу в банки.
Накриваємо банки з капустою кришками та залишаємо на 12 годин.
Вранці протикаємо шпажкою капустяну масу, щоб вийшов газ із дна.
Аналогічну процедуру повторюємо кожні 12 годин протягом 3 діб.
Через заданий час придавлюємо кришками капусту всередині банки, залишаючи сік на поверхні.
Завдяки цій дії капуста буде завжди в розсолі. В іншому випадку вона може стати м’якою та несмачною. Цей секрет мені підказала мама.
Залишилося накрити банки кришками та віднести у холодне місце.
Ця капуста виходить дійсно корисною та смачною. Рецепт досить швидкий, кваситься капуста лише 3 дні.
Смачного!