Що приготувати на вечерю швидко та смачно? До будь-який гарніру я роблю ці чудові котлети! А картопляні ви пробували? Якщо ні, запам’ятовуйте простий рецепт! Цим рецептом зі мною поділилася тітка, коли в неї немає часу приготувати другу страву, вона робить ці котлети. Варіант із картоплі та сосисок вразив мене найбільше!
Інгредієнти:
картопля – 5 шт.
сосиски – 4 шт.
вершкове масло – 2 ч. л. (можна розтоплене)
борошно – 3 ст. л.
спеції – за смаком
рослинна олія для смаження
Томатний соус з овочами:
томатна паста – 3 ст. л.
борошно – 1 ст. л.
морква – 2 шт.
цибуля – 2 шт.
приправа грузинська – 1 ст. л.
вода – 500 мл.
сіль
рослинна олія
Сметанно-цибулевий соус:
сметана – 100 гр.
цибуля – 300 гр.
вершкове або топлене масло – 50 гр.
борошно – 1 ст. л.
сіль, чорний перець, паприка солодка, мускатний горіх
вода – 1 скл.
Вершковий соус:
жирні вершки – половина склянки
борошно – 1 ст. л.
вершкове масло – 1 ст. л.
сіль, перець
вода – половина склянки
Приготування:
Очищаю картоплю, нарізаю і варю. Даю охолонути й перетворюю в пюре.
У пюре додаю вершкове масло, приблизно 2 чайні ложки.
Знову розминаю картоплю. На грубій тертці натираю сосиски. Кількість інгредієнтів розраховую виходячи з числа порцій. На п’ять картоплин я додаю чотири сосиски. Можна більше.
Додаю до продуктів борошно, чорний перець і сіль. Інші спеції (суміші прянощів, гостру приправу, паприку, сухий часник) за бажанням. Гарненько перемішую.
Маса для котлет готова. Переходжу до обсмажування. Беру велику сковорідку, наливаю рослинну олію та ставлю на вогонь. Руками ліплю котлетки бажаного розміру та товщини. Обсмажую з двох боків до золотистої скоринки на розігрітій сковорідці.
Страву можна використовувати як основну, просто додавши до неї салат зі свіжих овочів, а можна придумати що-небудь цікавіше, наприклад, приготувати до них соус. Виходить дуже смачно і ситно!
Томатний соус з овочами:
Натираю моркву та нарізаю цибулю. Обсмажую на рослинній олії. До готової піджарки додаю томатну пасту, борошно, спеції. Обсмажую на невеликому вогні 5 хвилин. Додаю воду і продовжую готувати до загустіння. До котлет дуже смакує!
Сметанно-цибулевий соус:
Розігріваю на сковорідці вершкове масло. Нарізаю цибулю дрібними шматочками та кладу на сковорідку. Готую до прозорості. Важливо: цибуля не повинна підсмажитися!
Додаю ложку борошна, спеції та перемішую. Вливаю 1 склянку води і готую до закипання. Після додаю сметану і готую 2 хвилини. Апетитна підлива готова!
Вершковий соус:
На сковорідці розтоплюю вершкове масло і посипаю борошном. Грію до появи горіхового аромату. Даю охолонути і наливаю вершки, постійно перемішуючи. Варю до кипіння, поки підлива стане густою. Після вливаю воду та додаю спеції. Проварюю ще 3 хвилини.
Ніжний вершковий соус чудово доповнить будь-які овочеві котлети!Джерело