Цей омлет я спробувала, коли відпочивала в Туреччині: у стандартний сніданок там завжди входив омлет. І ось ця страва, була точно такою, як в дитинстві – пишною, соковитою, ніжною і не перетворювалася на тарілці в щось гумове. А всередині такого омлету, ще й шматочки овочів.
Кухар готелю, де ми відпочивали, розповіла про свій рецепт і тепер я завжди так роблю. Вона також розкрила мені і свої секрети:
- смажимо омлет тільки в сковороді з товстим дном і стінками – вони рівномірно розігріваються і довго тримають одну температуру, завдяки якій, омлет і виходить таким пишним і рівномірно готовим;
- при з’єднанні молока і яєць, завжди важливо співвідношення – 1 до 1;
- різні наповнювачі (овочі і гриби, шинка і т. д.) завжди складають максимум половину омлету, не більше;
- готуємо під кришкою і не відкриваємо її, поки омлет не буде готовий. Якщо заберете кришку, вийде перепад температури і страва впаде;
- сіль і перець вводимо в момент збивання яєць;
- борошно не додаємо – вона сприяє осіданню маси і омлет не буде пишним.
Дуже смачним виходить омлет з сиром: збиваємо 2 яйця і змішуємо з 100 г сиру, 60 г молока і олією (8 мл). Солимо за смаком.
Готуємо такий омлет в мультиварці: ставимо режим «Випічка» на 7 хвилин і все, подаємо до столу, поливши солодкою сметаною або варенням.Джерело