Цю страву я готую на найбільші свята. Незвичайний маринад, оригінальна начинkа і приголомшливий смаk!

Так м’ясо я готую, коли хочу порадувати найдорожчих гостей! Незвичайний маринад, оригінальна начинка і приголомшливий смак!

Довго шукала цікавий і невибитий рецепт для святкового Різдвяного столу і вирішила зупинитися на цьому. Здивувати, дійсно, вийшло, м’ясо сподобалося абсолютно всім! Поєднання м’яса з начинкою ну дуже вдале! Рекомендую придивитися і, по можливості, приготувати, рецепт чудовий!

Інгредієнти:
Свинна шия – трохи менше 2 кг.
Волоські горіхи – 50 г.
Журавлина сушена – 40 г.
Яблуко кисло-солодке – половинка
Цедра 1 мандарини
Сік половини мандарину
Коньяк – 30 мл.
Сіль
Чорний перець
Соус наршараб або інший – для глазурування
Приготування:

  1. М’ясо розкриваємо в пласт, злегка збризкувалися коньяком і розтираємо його по всіх поверхні.

Найкраще для цього рецепта підійде свиняча шия, рулет вийде максимально соковитим.

  1. Натираємо цедру мандарина, тиснемо сік половини мандарина, солимо і залишаємо промаринуватися в такому вигляді на 1,5-2 години.
  1. Кисло солодке яблуко очищаємо від шкірки, нарізаємо соломкою і викладаємо на м’ясо. Також рівномірно розділимо в’ялену журавлину і обсмажені на сухій сковороді дрібно нарізані волоські горішки.
  1. Щільно загортаємо м’ясо в рулет і обв’язуємо шпагатом або кулінарними нитками.
  1. Перекладаємо рулет на деко, застелене пергаментом, присипаємо зверху чорним меленим перцем і відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на 1 годину 30 хвилин.
  1. Через півтори години дістаємо, змащуємо соусом або глазуруванням і повертаємо в духовку ще на 15 хвилин.

Для цього рецепта ідеально підійде гранатовий соус “наршараб”. У мене завжди є вдома пляшечка цього соусу, до м’яса він чудовий!

Після духовки даємо рулету хвилин 10-15 “відпочити”, потім позбавляємося від шпагату, порційно нарізаємо і подаємо до столу!

М’ясо виходить неймовірно ароматне, соковите і шалено смачне! Поєднання інгредієнтів просте і, на мій погляд, просто бездоганне! Подавати його можна як в гарячому вигляді з будь-яким гарніром, так і в холодному на бутербродах або просто як нарізочку на стіл. Приготуйте і спробуйте, дійсно, дуже смачно!

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!Джерело