Цей спосіб для мене просто знахідка! І як я раніше до цього не здогадалася. Цей спосіб показав мені м’ясник на базарі. Дякую йому велике. Раніше я завжди розрізала м’ясо, а виявляється, що не треба. Все набагато простіше та швидше.
Для мене – це прямо “відкриття року”. Чесно! Якщо хтось знав, що так можна, напишіть у коментарях. Подивимося, скільки серед нас дуже розумних та винахідливих господиньок.Джерело
Почнемо
Гомілки потрібно помити і обсушити. Де йде кісточка, після хряща роблю навкруги надрізи. Там сухожилля – їх треба відокремити від кістки.
Тепер в руку кладу гомілку так, щоб м’ясна сторона була внизу. Ножем теж роблю надріз по колу, щоб м’ясо відокремилося від кістки.
Потім відтягую філе та знову надрізаю.
Ніж засовую під філе і біля основи кістки (по всій довжині) повертаючи гомілку, відокремлюю філе від кістки. Це легко! Головне, щоб ніж був гострий.
Якщо раптом угорі у хряща видно, що сухожилля не всі відокремлені, надрізаємо.
А тепер найцікавіше! Однією рукою тримаюся за хрящ, а іншою за філе і тягну філе в протилежний бік від хряща (ніби стягуючи з кістки).
Всі! Філе повністю і без розрізів у нас в руках!