Цей рецепт видумала моя бабуся, коли працювала шкільною кухаркою. Це чудовий повітряний та ароматний манник діти розбирали миттю!

Манник — це чудовий повітряний та ароматний рецепт. У мене він завжди асоціюється з дитинством.

Пише Публікація із посиланням на Пошепки

Його завжди готувала бабуся до чаю. Це були мої улюблені ласощі. Тепер я балую цією випічкою своїх онуків. Але готую тільки за рецептом бабусі. Добре, що готується він буквально за пів години: п’ять хвилин на змішування інгредієнтів і ще двадцять п’ять на випічку.

3 важливі моменти:
Вибирайте молочні продукти найкращої якості та з високою жирністю.

Форму для випічки пирога потрібно змастити вершковим маслом або олією.

Маник потрібно споживати після охолодження. Смак тоді буде більш насиченим.

Інгредієнти:
190 г манної крупи;

250 мл кефіру;

100 г вершкового масла;

180 г цукру;

2 яйця;

1½ чайної ложки розпушувача;

дрібка солі.

Приготування:
Змішайте манку і кефір і залиште на 1-2 години. В цей час розітріть розм’якшене масло і цукор. Додаємо до отриманої суміші яйця та ретельно перемішуємо. Ще всипаємо розпушувач і сіль. Змішуємо яєчну масу з манкою та змішуємо міксером.

Форму для випікання змащуємо олією та виливаємо тісто. Запікаємо 30 хвилин при 180 градусах.