Цей рецепт мені дала сусідkа. Коли б її не побачила, одразу дяkую! Гречаниkи в томатному соусі виходять просто “Божественні”

Котлети із гречкою називаються гречаниками. Їх можна смажити на сковороді або тушкувати у соусі. Кулінари визнають, що страва незвичайна, але хвалять за м’якість, соковитість та апетитну скоринку.

І хоч за назвою здається, що гречка там головний інгредієнт, м’ясо все ж таки знадобиться.

Вам знадобляться

  • 700 г фаршу (наприклад, курячого);
  • 225 г сухої гречки (або 650 г вареної);
  • 1 цибулина;
  • 2 яйця;
  • 50 г панірувальних сухарів;
  • сіль, перець, сушений часник;
  • 20 г олії для смаження.

Окремо для соусу потрібно

  • 500 мл томатного соку;
  • 150 г цибулі;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • сіль, перець, гострий перець;
  • зелень для подачі.

Приготування

1. Змішайте в однорідну масу фарш, цибулю, варену гречку, сіль, перець, сушений часник та розбиті яйця.

2. Виліпите середнього розміру гречаники, обваляйте в сухарях.

3. У велику каструлю влийте олію, і на ній обсмажте котлети по 2-3 хв з кожного боку, до золотистості.

4. На олії, що залишилася, обсмажте цибулю (3 хв) і влийте томатний сік. Це поєднання зробить соус дуже смачним.

5. Як тільки маса почне кипіти — закиньте всі гречаники в каструлю і готуйте під кришкою близько 15 хвилин. По готовності присипте рубаною зеленню.Джерело