Це одни із найkращих рецептів сала. Мій чоловіk в захваті від його смаkу та аромату.

Сало – це неймовірна страва, яка є улюбленою в багатьох українців.

Існують різні рецепти з приготування сала, але для вас ми підготували універсальний, який вражає своєю простотою та доступністю. При цьому взагалі не втрачає смак та аромат.

Складові:

  • сало
  • вода – 1 літр
  • кухонна сіль – 1 стакан
  • лавровий лист – 3-4 штуки
  • перець горошком – за смаком
  • ріпчаста цибуля – 1 штука
  • часник – 3-4 зубчики
  • чорний мелений перець.

Як приготувати смачне сало:

  1. Сало потрібно викласти в каструлю та залити розсолом.
  2. Готуємо розсіл. Змішуємо воду та сіль у таких пропорціях: на 1 літр води висипаємо 1 склянку солі.
  3. До розчину додаємо 3-4 листочки лаврового листя, перчик горошком і одну очищену цибулину.
  4. Розсіл потрібно закип’ятити та залити ним сало.  
  5. Ставимо прес (під 3-х літрову банку з водою) та залишаємо так на 4 дні.
  6. Сало виймаємо з розсолу та натираємо часником. Зверху все посипати меленим чорним перцем.
  7. Зберігати сало в морозильній камері.

Смачного!