Сало – це неймовірна страва, яка є улюбленою в багатьох українців.
Існують різні рецепти з приготування сала, але для вас ми підготували універсальний, який вражає своєю простотою та доступністю. При цьому взагалі не втрачає смак та аромат.
Складові:
- сало
- вода – 1 літр
- кухонна сіль – 1 стакан
- лавровий лист – 3-4 штуки
- перець горошком – за смаком
- ріпчаста цибуля – 1 штука
- часник – 3-4 зубчики
- чорний мелений перець.
Як приготувати смачне сало:
- Сало потрібно викласти в каструлю та залити розсолом.
- Готуємо розсіл. Змішуємо воду та сіль у таких пропорціях: на 1 літр води висипаємо 1 склянку солі.
- До розчину додаємо 3-4 листочки лаврового листя, перчик горошком і одну очищену цибулину.
- Розсіл потрібно закип’ятити та залити ним сало.
- Ставимо прес (під 3-х літрову банку з водою) та залишаємо так на 4 дні.
- Сало виймаємо з розсолу та натираємо часником. Зверху все посипати меленим чорним перцем.
- Зберігати сало в морозильній камері.
Смачного!