Тушонку навчилася робити сама: приготувала про запас, і навіть біля плити не стояла – ділюсь простим рецептом зі свинної грудинки
У даній статті розповім, як приготувати смачну домашню натуральну тушонку без клопоту і турбот! Зараз вся купівельна тушонка абсолютно не смачна, тому даний рецепт варто зберегти і приготувати на пробу. Виходить справжня смакота… Спробувавши цю тушонку в магазин більше йти не захочеться, а рецепт дуже простий!
Інгредієнти:
На 3 700 г банки
Вода – 1 л
Грудинка свиняча – 1,8-2 кг
Перець горошком – 2 ч. л.
Часник – 6 часточок
Лавровий лист – 3-6 шт
Сіль – 50-60 г
Приготування:
- Свинячу грудинку нарізаю на шматочки товщиною близько 2,5 см ( я купую грудинку без кісток ).
- Потім беру 700 грамові банки і наповнюю їх шматочками грудинки, залишаючи трохи вільного місця.
- Після того, як всі банки наповнені, я кладу в кожну банку по 2-3 зубчика часнику, по 2-3 лаврових листа і по 2/3 чайної ложки перцю горошком.
- Потім доводжу до кипіння воду, додаю сіль. Кипячу розсіл 5 хвилин на середньому вогні ( сіль повинна повністю розчинитися ).
- Слідом заливаю розсолом банки до самого верху.
- Вистилаю дно каструлі рушником. Ставлю банки з грудинкою і заливаю їх теплою водою практично до самого верху. Доводжу воду до кипіння, накриваю каструлю кришкою і томлю банки 2,5 години на малому вогні, періодично підливаючи воду в каструлю.
- Через 2,5 години дістаю банки і даю їм повністю охолонути. Потім закриваю пластиковими кришками ( тушонка у нас довго не зберігається, тому банки я не закручую і зберігаю тушонку просто в холодильнику).
- Якщо плануєте робити великий обсяг тушонки, раджу вам закатати її бляшаними кришками попередньо простерилізувати їх ( тушонку можна прибрати в морозилку і тоді вона буде зберігатися дуже довго і не втратить свої смакові якості ).
Тушонка вийшла дуже м’яка і смачна! М’ясо розпадається на волокна. Це перевірений і смачний рецепт.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!