Рулетики зі скумбрії за цим рецептом виходять дуже соковитими, ніжними, ароматними і ефектними на вигляд. Ця страва заслуговує бути на святковому столі.
Скумбрія – дуже смачна і відносно бюджетна риба, яку полюбляють більшість людей. Скумбрію готують різними способами: її солять, маринують, коптять, запікають та інше. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний і цікавий рецепт зі скумбрії – рибні рулетики у духовці. Страва виходить дуже смачною і святковою.
Необхідні інгредієнти:
- скумбрія – 2 шт.;
- олія – 30 мл;
- сіль, чорний перець, паприка за смаком;
- листя салату, кріп, лимон для подачі.
Спосіб приготування:
Свіжоморожену скумбрію потрібно почистити і добре промити. Робимо це, коли рибка ще трохи підморожена. Відрізаємо голову, хвіст, розрізаємо животик і видаляємо всі нутрощі. Промиваємо рибу, прибираємо чорні плівки і просушуємо паперовим рушником. Зрізаємо у риби плавники і розділяємо на філе, прибравши хребет. З філе видаляємо всі кісточки. Підготовлену рибку солимо, перчимо, додаємо червону паприку і змащуємо олією.
Залишаємо філе маринуватися на 30 хвилин. Після цього кожне філе розрізаємо вздовж на 3 частини.
Кожну рибну смужечку закручуємо у рулетик. Крутити починаємо з хвоста. Скріпляємо рулетики зубочистками.
Викладаємо підготовлені рулетики на деко застелене пергаментним папером. Випікаємо рибу у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин.
Після випікання зубочистки виймаємо з рулетиків. Викладаємо рибку на листя салату, прикрашаємо кропом та дольками лимона.
Подавати таку рибу можна, як у гарячому, так і в холодному вигляді. Скумбрія за цим рецептом виходить дуже ніжною, соковитою і пряною. Крім того, страва виглядає ефектно, нарядно і буде виділятися на вашому святковому столі.Джерело